28 / 03 / 2024

Karşıyaka 360 Konutları'nın yüzde 77'si yaşam alanı!

Karşıyaka 360 Konutları'nın yüzde 77'si yaşam alanı!

Yüksek Vadi Evleri'nin yeni etabı Karşıyaka 360, muhteşem manzarası, yüzde 77'si yaşam alanlarına ayrılan farklı konsepti ile mutlu insanların yuvası olacak.



Yüksek Vadi Evleri'nin yeni etabı Karşıyaka 360, muhteşem manzarası, yüzde 77'si yaşam alanlarına ayrılan farklı konsepti ile mutlu insanların yuvası olacak. 


Her yıl yeni konutlar


İzmir'e konsantre olduklarını ve  İzmir  dışında inşaat projesi planlamadıklarını belirten Güler, gelecekle ilgili planlarını şöyle anlattı: "Yılda yaklaşık 200 konut üreteceğiz. Ve her projemiz yaklaşık 18 ay sürüyor. Önümüzdeki 6-7 yıl mevcut arazilerimiz bize yeter. Ama biz bununla kalmayacağız. Devamlı araştırma içindeyiz, yeni projeler için yeni araziler geliştireceğiz. Bizden ev alanlar aynı zamanda iyi bir yatırım da yapmış oluyor. Çünkü biz büyük karlar elde etmektense sürdürülebilir iş olsun mantığıyla bakıyoruz olaya. O yüzden bugüne kadar hiçbir projemizde başta kara dayalı fiyatlarla çıkıp sonra ucuzlatmadık. Kriz dönemlerinde bile fiyat düşürmedik. Bizden konut alan diğer projelere göre her zaman daha karlı çıktı. Mavişehir'deki evini satıp buradan ev alan çok İzmirli var." 


Kasım'dan önce teslimat 


Fiyat politikalarının hiç değişmediğini belirten Faruk Güler, çeşitli aralıklarla fiyatların üste doğru gittiğini söyledi. Dolayısıyla bugün alanın daha sonrakinden daha karlı olduğunu belirten Güler, "Proje başlamadan önce en fazla yüzde 5-10'nu satarız. Çünkü insanların ne aldığını görmesini istiyoruz. Şuanda projenin yüzde 55'i bitmiş durumda. Diğer projelerden farklı olarak ön satış yüzde 25'i buldu. Kasım ayında teslim etmek için yola çıktık. Ancak daha erken teslimat yapabileceğiz gibi gözüküyor. Satışlarımız da nisandan sonra artacak ama esas itibariyle yazın çok ciddi olarak yola çıkacağız. Tabi şimdiden almak her zaman karlı. Bugüne kadar hiçbir daire için hiçbir pazarlık yapmadan sattık. Buda güvenilir olmamızı sağlıyor. Fiyatımız belli ve asla değişmiyor" dedi. 



Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) ve MOPSAN Grup Şirketleri yatırımı olan Yüksek Vadi Evleri, "Karşıyaka 360" projesi ile yeni bir boyut kazandı. MOPSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Dr. Faruk Güler; Evka 2'de 350 bin metrekarelik alanda yeni bir dünya yarattıklarını söyledi. ESBAŞ'm kurucusu rahmetli Kaya Tuncer'in müthiş öngörüsüyle 11 yıl önce bölgenin alındığını belirten Güler. "O zaman hiç bir planı, altyapısı, yolu olmayan, sadece Karşıyaka'nın üzerinde güzel bir araziydi. Uzun süreli bir proje için alanın bütün altyapısını ve planlamasını biz burayı aldıktan sonra yaptık" dedi. 


Muhteşem manzara 


Yüksek Vadi Evlerinde bugüne kadar beş etapta bin tane konut ürettiklerini belirten Güler, "Bundan sonra bin 250. bin .500 arasında konut yapacağız. Altıncı etap olan "Karşıya 360" projesi ile konseptimizi değiştirdik. Bugüne kadar bölgeyi geliştirmek için yaptığımız konutların aksine Karşıyaka 360. hem içindeki kalite hem de yüksek binalar anlamında diğerlerinden farklı. Diğer projelerimizde de İzmir'de bulunabilecek en yüksek oranda yeşil alanlarımız vardı ama Karşıyaka 360'ta binalar projenin sadece yüzde 13'ünü oluşturuyor. Geriye kalan yüzde 77'lik alan ise yeşil alanlar, havuzlar ve yaşam alanları. Binalarımız çok büyük oranda İzmir Körfezi'ni görüyor. Bütün dairelerin üç tarafı manzaraya açık. Hem Körfez hem de dağ ve yeşillik manzaralı. Zaten onun için Karşıyaka 360 dedik. Hakikaten bütün körfezi 360 derece gören, bugüne kadarkilerden farklı bir proje" diye konuştu. Karşıya 360. dön blokta inşa edilen 174 daireden oluşuyor. Üçü 20 katlı, biri 18 katlı. Yüksek katlı binaların gerektirdiği tüm tedbirleri aldıklarını belirten Güler. şöyle konuştu: Depreme dayanıklı "Deprem riski açısından İzmir'in en sağlam bölgesi. Bütün projelerimizde olduğu gibi depreme karşı en uygun yapı sistemi olan tünel kalıp ile binalarımızı yapıyoruz. Büyük dairelere iki. 1+1'lere bir otopark yeri veriyoruz. Her dairenin kendi otoparkı belli. Arabamı nereye park edeceğim derdi yok. Konut sahiplerine, çocukları ile birlikte keyifle vakit geçireceği bir konsept sunuyoruz. Diğerlerinden en büyük farkımız da bu. Spor salonuyla, kendisine ait havuzuyla. çocuklara ayrı büyüklere ayrı basket sahasıyla, oyun alanlarıyla, dışarıda ve içeride jimnastik yapabilecekleri açık ve kapalı alan yerleriyle güzel bir yaşam alanı oldu." 



http://www.karsiyaka360.com/


Cemal SEVGİ/Posta Ege


Geri Dön