25 / 04 / 2024

Karşıyaka Belediyesi'ne 'Sağlıklı Çevre' ödülü!

Karşıyaka Belediyesi'ne 'Sağlıklı Çevre' ödülü!

Karşıyaka Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen " Kentsel Yaşamda Değişim ve Yeni Eğilimler " konulu konferansa Birliğe üye kentlerin belediye başkanları, meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı.





Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 9. Yıl Konferansı ve Genel Kurul toplantısı Karşıyaka'da yapıldı. Karşıyaka Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen "Kentsel Yaşamda Değişim ve Yeni Eğilimler" konulu konferansa Birliğe üye kentlerin belediye başkanları, meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı. Toplantıda ayrıca Sağlıklı Kentler Birliği'nce her yıl verilen "Sağlıklı Şehirler en İyi Uygulama" ödülleri de sahiplerini buldu. "Sağlıklı Çevre" kategorisinde "En iyi Uygulama" seçilen Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi'nin ödülünü Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den aldı.

Başkan Durak, "Sağlıklı kent için Karşıyaka'da kendi imkanlarımız ile kent dönüşümü gerçekleştirdik. Yeşil alanları yüzde yüz arttırdık. Kültüre, eğitime önem verdik" dedi. Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu da, Mahalle Oyunevleri Projesi ile Jüri Teşvik Ödülü'nü aldı. Ege'ye gelen ödüller şöyle: Karşıyaka Belediyesi (Karşıyaka'dan Bir Nefes) projesi ile Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi. Urla Belediyesi (Erken çocuk Hizmetleri) projesi.



Yeni Asır


Geri Dön