19 / 04 / 2024

Karşıyaka'ya 2 yeni mahalle merkezi geliyor!

Karşıyaka'ya 2 yeni mahalle merkezi geliyor!

Şemikler’de hayata geçirilen projeyle ‘mahalle merkezi’ sayısını 10’a çıkarmaya hazırlanan Karşıyaka Belediyesinden Mustafa Kemal Mahallesi sakinlerine de müjde geldi.



Karşıyaka Belediyesi, her yıl binlerce kadın ve aileye sosyal hizmetler sunulan mahalle merkezlerine yönelik yatırımlarına hız verdi. Yapımı önemli ölçüde tamamlanan Şemikler’deki tesisle birlikte, Mustafa Kemal Mahallesinde bulunan mevcut merkezin daha çağdaş bir hizmet binasına taşınması için de çalışmalar başlayacak. 

Merkez için, mahalledeki pazar yerinin alt katı tahsis edilirken, Karşıyaka Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan düzenleme çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanacağı belirtildi.

Şemikler Mahallesinde yıllar önce pazar yeri olarak inşa edilen ancak zaman içinde kullanım dışı bırakılan atıl binanın mahalle merkezine dönüştürülmesi için de inşaat çalışmalarında sona gelindi. 

Toplam 550 metrekare kapalı alana sahip olan, üç ana toplantı ve etkinlik salonu ile idari ofis ve mutfaktan oluşacak modern tesis, yeni sezonda faaliyete geçirilecek.


Geri Dön