19 / 04 / 2024

Kars'ta inşaat sektörü iyi durumda!

Kars'ta inşaat sektörü iyi durumda!

Göreve başladığı günden itibaren yaptığı kalıcı çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, alt yapıdan, üst yapıya kadar Kars'ın bir çok sorununu çözdüklerini belirtti.



2014 yılında göreve geldiklerinde kentin sorunlarına vakıf olduklarının altını çizen Başkan Karaçanta, sorunların çözüm noktasında önemli mesafe kat ettiklerini vurguladı.


Kars'ın yaşanılabilir bir kent olması için gece-gündüz demek çalıştıklarına dikkat çeken Karaçanta, önemli olanın halka hizmet olduğunu ve belediye olarak hizmetleri halkın götürdüklerini söyledi.


Yıllarca girilmemiş ve hizmet görmemiş mahalle ve caddelere belediye hizmetlerini taşıdıklarını ifade eden Karaçanta; "Biz Kars'ta bir ilke imza attık. Kars'ta genelde kent merkezinde bir takım çalışmalar yapılırdı. Ancak biz bu ezberi bozduk. Öncelikle yol ve kaldırım çalışmalarımızı ara cadde, sokak ve mahallelerden başlattık. Çünkü kenar mahallelerimiz belediye yatırımlarından yeterince nasibi almamıştı. Vatandaşlarımız evlerinden çıkınca kent merkezine gelene kadar bir takım zorluklarla karşılaşıyorlardı. Biz vatandaşların evlerinin önüne kadar yol ve kaldırımı götürdük. Halitpaşa Mahallesi'nden, Aydınlık Evler Mahallesi'nden çıkan vatandaşımız ayakları üzeri çamur olmadan kent merkezine artık gelebiliyor. Önemli olan belediye hizmetlerini kent geneline yayabilmektir. Biz bunu başardık" dedi.


"KARS'TA MAHALLE ARALARINDA MODEREN BİNALAR YÜKSELMEYE BAŞLADI"

Alt yapı ve yol sorunu tamamlanan mahallerin hızla geliştiğinin altını çizen Başkan Murtaza Karaçanta; "Kars her anlamda gelişiyor ve büyüyor. İşte bizim asfalt ve kaldırım çalışmalarıyla birlikte alt yapı sorunları da giderilen mahallelerimizde bugün modern binalar yükseliyor. Kars'ın dört bir yanı inşaat alanına dünmüş. Belediye hizmetleriyle birlikte vatandaşlarımız arsaları, evleri de değer kazandı. Vatandaşlarımız evlerini ve arsalarını kooperatiflere, müteahhitlere veriyor. Ve eski evlerinin yerinde modern binalar yükseliyor. Kars artık köy görünümünden kurtuldu. Biz belediye hizmetlerini götürdüğümüz bölgeler hızla gelişiyor. Hızla gelişen ve güzelleşen bir Kars tarihi dokusuyla birlikte inanıyorum hak ettiği yere gelecektir" diye konuştu.


"VATANDAŞLAR BELEDİYE HİZMERTLERİNE SAHİP ÇIKMALI"

Öte yandan yapılan çalışmalara vatandaşları vatandaşlarında sahiplenmesi gerektiğini hatırlatan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta; "Belediye olarak biz vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Tabi ki bizim çalışmalarımıza vatandaşlarımızda sahip çıkmalı. Çünkü biz her he şeyi vatandaşlarımız için yapıyoruz. Çocuklarımız için yapıyoruz. Kars için yapıyoruz. Vatandaşlarımızda mahalle ve sokaklarında yapılan çalışmalara sahip çıkmalı, ancak bu şekilde vatandaşlarımızın destekleriyle biz Kars'ı daha modern, daha yaşanılabilir bir kent yaparız. Her şey Kars ve Karslılar için, Biz Karslılar için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarak çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda aralıksız devam edecek" şeklinde konuştu.


Habertürk


Geri Dön