23 / 04 / 2024

Kars'ta son on yılda satılan belediye arazileri mecliste!

Kars'ta son on yılda satılan belediye arazileri mecliste!

Kars'ın Selim ilçesinde bazı belediye çalışanlarının emekliliğe zorlandığı yönündeki iddialar ve son on yılda satılan belediye arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Atila Sertel, Kars'ın Selim ilçesinde bazı belediye çalışanlarının emekliliğe zorlandığı yönündeki iddialara ve son on yılda satılan belediye arazilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Sertel, sorusunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sertel, ''Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde yaşanan otopark sıkıntısı ilçenin genel problemidir. Hemen hemen her mahallede vatandaşlar araçlarını park etme konusunda sıkıntı yaşamakta, bu mahallede ikamet edenler de esnaflar da başka yerlerden ilçeye gelenler de aynı sıkıntıdan yakınmaktadır. Gebze'de az sayıdaki mevcut otoparklarda ciddi bir ruhsat problemi olduğu iddia edilmekte, ilçedeki otoparkların büyük çoğunluğunun ruhsatsız olduğu belirtilmektedir'' diye konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in soruları:
1- Kars'ın Selim ilçesi Belediye Başkanı Coşkun Altun'un seçim döneminde başka partilere destek olan çalışanlara mobing uyguladığı ve emekliliğe zorlandığına ilişkin bakanlığınıza şikayet ulaşmış mıdır? Ulaştı ise bu şikayetlerle ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?
2- Kars'ın Selim İlçesi'nde son yerel seçimlerden sonra emekli edilen kişi sayısı kaçtır?
3- Kars'ın Selim İlçesi'nde son 10 yılda satılan belediyeye ait arsa sayısı kaçtır?
4- Kars'ın Selim İlçesi'nde son dönemde çok fazla arazi satıldığı ve bu arazilerin 10 yıl önceki fiyatların dahi altında satışa çıkarıldığına dair iddialar var. Bu iddialarla ilgili bakanlık olarak araştırma yapacak mısınız?
5- Kars'ın Selim İlçesi'nde satışa sunulan belediye arazilerinin hep aynı kişi tarafından rayiç bedelinin çok çok altında alındığına ilişkin tarafınıza şikayet ulaşmış mıdır?
6- Kars'ın Selim İlçesi'nde 10 yıl önce satılan arazi fiyatları ve 2019 yılında satılan arazi fiyatlarıyle ilgili kıyaslama açısında araştırma yapmayı düşünüyor musunuz?


Geri Dön