26 / 04 / 2024

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri TBMM gündeminde!

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri TBMM gündeminde!

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri ile konuk evlerinde yaşayan ve hakkında koruma kararı alınan kadın sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son 5 yılda açılan kadın konuk evleri ile konuk evlerinde yaşayan ve hakkında koruma kararı alınan kadın sayılarına ilişkin soru önergesi verdi. Gürer, sorusunun Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gürer, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Derya Yanık tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri TBMM gündeminde! 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1- Son beş yılda açılan bakanlık ve belediye kadın konuk evleri sayısı kaçtır? Bu konuk evlerinin kapasitesi nedir?

2- 2020 yılından itibaren konuk evinde yaşayan kadın ve anne-çocuk sayısı kaçtır? Kullanımda olan ancak hiç misafiri olmayan konuk evi sayısı kaçtır?

3- 2020 yılında, Alo 183 Sosyal Destek Hattı'na yapılan başvuru sayısı kaçtır? Bu hususta talebi karşılanan kadın sayısı kaçtır?

4- Alo 183 Sosyal Destek Hattı'na müracaat eden kadınlar arasında psikolojik, hukuki ve ekonomik danışma başvurusu yapan kişi sayısı kaçtır?

5- 2021 Mayıs ayı dâhil olmak üzere, Bakanlık tarafından koruma altına alınan kadın sayısı kaçtır?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 


Geri Dön