25 / 04 / 2024

Kartal Çukurova Tower 19 soruda mercek altında!

Kartal Çukurova Tower 19 soruda mercek altında!

Ekim 2014’te konut teslimlerinin yapılması planlanan Kartal Çukurova Tower mutlu sona doğru hızla ilerliyor. Geri sayımın başladığı projenin detaylarını Çukurova Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Nuray Yıldız ile konuştuk. İşte o röportaj…




Kartal Çukurova Tower 19 soruda mercek altında!



Çukurova Gayrimenkul tarafından Kartal’da hayata geçirilen Çukurova Tower mutlu sona doğru hızla ilerliyor. Tamamlandığında 126 metre ile Kartal’ın en yüksek binası ünvanını taşıyacak olan proje 5.kattan itibaren muhteşem Marmara Denizi ve Adalar manzarasını evinize davet ediyor. Ekim 2014’te konut teslimlerinin yapılması planlanan projenin detaylarını Çukurova Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Nuray Yıldız ile konuştuk.  İşte o röportajın detayları…


1.Çukurova Tower’ın yapımında hangi aşamaya gelindi?

Çukurova Tower hızlı bir şekilde devam ediyor. Teslimlerimiz yaklaşıyor, artık geri sayım başladı. Örnek dairelerimiz hazır. Müşterilerimiz gelip görebilirler. 


2.Projede toplam kaç daire var?

Çukurova Tower’da toplam 253 konut var. Farklı metrekarelerde Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerimiz mevcut. 


3.Dairelerin metrekare aralığı nedir?

Konutların büyüklükleri 42 metrekareden başlıyor 168 metrekareye kadar yükseliyor. 


Kartal Çukurova Tower 19 soruda mercek altında!


TAMAMLANDIĞINDA KARTAL'IN EN YÜKSEĞİ OLACAK


4.Satışlar nasıl gidiyor?

Projede az önce söylediğim gibi sona yaklaştık. Bina artık kendini gösteriyor. Bölgede daha çok dikkat çekmeye başladı. Çukurova Tower 126 metre ile Kartal’ın en yüksek binası. Satışlarımız da gayet iyi gidiyor. 

5.Fiyat aralığınız nedir?

Fiyatlarınız 150 bin TL’den başlıyor, 800 bin TL’ye kadar yükseliyor. 


6.Çok ciddi bir konut üretimi var piyasada. Bundan dolayı fiyatta olduğu kadar ödeme seçeneklerinde de bir rekabet söz konusu. Siz müşterilerinize ne tür ödeme kolaylıkları sunuyorsunuz?

Müşterilerimize farklı ödeme kolaylıkları sunuluyoruz. Peşinatı teslime öteleyebiliyoruz. Ya da banka kredisi taksitlerini 1 yıl erteleyebiliyoruz. 


7.Daha çok hangi seçenek ilgi görüyor?

Her iki alternatif de yoğun ilgi görüyor. Herkes kendi bütçesine ya da ödeme imkanına uygun seçeneği tercih ediyor. Bazı müşteriler dairesini teslim aldıktan sonra kredi taksitlerini ödemeyi tercih ediyor bazıları da toplu para hemen ödemek istemiyor peşinatı daire tesliminden sonra ödemek istiyor. 


YÜZDE 70'Sİ SATILDI


8.Şu an 253 konuttan kaçının satışı devam ediyor?

Çukurova Tower’da yüzde 70 oranda satışlar tamamlandı. 


9.Bu yüzde 70’lik dilimde yatırımcılar mı ağırlıkta yoksa oturmak amaçlı alan müşteriler mi?

Yarısı oturum yarısı da yatırım amaçlı diyebiliriz. Yatırım amaçlı alanlar da proje tamamlanır tamamlanmaz hemen satarız ya da kiralarız mantığında da değiller. Kartal çok gelişen bir bölge, bundan dolayı bu projenin içinde yer almak istiyorlar. Dairelerin dağılımı da farklı olduğu için yatırımcı ve oturum amaçlı alanların oranları da değişiyor ister istemez. 


1+1 DAİRELER AĞIRLIKTA


10.Dairelerin dağılımı ne şekildi? Hangi daire tipleri ağırlıkta?

Kartal Çukurova Tower’da ağırlıklı olarak 1+1 daireler yer alıyor. Sonrasında stüdyo ve 2+1 daireler var. 3+1 daireler ise daha sınırlı sayıda. 


MİNİMUM BİN 500 TL KİRA GELİRİ


11.Bu sorumu yatırımcı takipçilerimiz için soruyorum; bugün sizden yatırım amaçlı bir daire alsam ben ortalama ne kadar bir kira geliri eldi ederim?

Bölgesel olarak değerlendirme yapacak olursak  1+1 daireler ortalama bin 500 TL ile bin 700 TL arasında kiralanabilir. 


Kartal Çukurova Tower 19 soruda mercek altında!


YOK YOK


12.Projenin sosyal olanakları arasında neler var?

7/24 resepsiyon hizmetleri, toplantı salonları, 40 kişilik bir sinema salonu, bin 400 metrekare kapalı sosyal tesis, hobi odaları, siteye ait bir piknik alanı, kafetarya, açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, resepsiyon hizmetleri ve otopark gibi birçok sosyal imkan var. 


13.Projede yok yok… Peki bu zengin sosyal imkanlar aidatlara nasıl yansıyacak?


Proje hayata geçmeden normalde aidat bilgisi verilmiyor. Biz projenin başlangıcı itibariyle hem sürekli prosedürler de değiştiği için profesyonel anlamda danışmanlık hizmeti alıyoruz. Site yaşamı başladığı zaman da bu firmadan yine destek alacağız. Onların aidat ücretleri ile ilgili bir öngörüleri var ama yine site hayata başlamadın kesin rakam vermek zor. Çok yüksek rakamlar olmayacak şimdilik sadece bunu söyleyebilirim. 


Kartal Çukurova Tower 19 soruda mercek altında!


5.KATTAN İTİBAREN MUHTEŞEM DENİZ VE ADALAR MANZARASI


14.Kaçıncı kattan itibaren deniz ve adalar manzarası görünüyor?

5.kattan itibaren Marmara Denizi ve Adalar manzarası görünüyor. Binanın oturumu da Marmara Denizi ve Adalara hakim olacak şekilde yapıldı. 


15.Az önce sizin de söylediğiniz gibi Çukurova Tower hızla ilerliyor. Peki Kartal’ın gelişim seyri ne durumda?

Kartal’da çok olumlu gelişmeler oluyor. Anadolu Yakası’nın ilk metro hattı Kartal’dan geçiyor. 27 Ekim’de Marmaray’la da bağlantısı gerçekleşti. Kadıköy-Kartal metro hattı ilerleyen yılarda Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar uzayacak. İstanbul’da toplu ulaşım araçlarına yakın olan projeler her zaman avantajlıdır. 


16.Ulaşım diyoruz ama Kartal kentsel dönüşümle popüleritisini artırdı. Fakat bu anlamda yılardır büyük bir adım atılmadı. Nasıl değerlendiriyorsunuz bunu?

Biz Çukurova Tower olarak kentsel dönüşüme çok sıcak bakıyoruz ve bununla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Kartal’da kentsel dönüşüm başlamadı demek yanlış olur aslında, bölge bölge yerinde dönüşüm çalışmaları yapılıyor. 


17.Kartal’ın potansiyeli biraz abartılıyor şeklinde düşünenler var. Katılıyor musunuz bu görüşe?

Katılmıyorum. İstanbul’u bölgesel olarak değerlendirdiğimizde gayrimenkul yatırımın fazla gerçekleştiği lokasyonlar arasında Kartal, Ataşehir, Çekmeköy, Taşdelen, Sancaktepe ve Kurtköy olduğunu görüyoruz. Kartal’da yatırım sayısı diğer bölgelere göre düşük. Ama lokasyon olarak değerlendirdiğinizde en avantajlı bölgelerden biri. Çukurova Gayrimenkul olarak  bölgeye inanıyoruz. Adanus Park ve Çukurova Tower projemiz Kartal’da ve bundan sonra da Kartal’da yer almak istiyoruz. 


18.Kartal’da yer almaya devam edeceğiz dediniz, var mı bu anlamda atılmış somut bir adım?

Biz gayrimenkul şirketiyiz. Başka bir uğraşımız yok. Biz Kartal’a kendi bölgemiz diyoruz artık çünkü buraya inanıyoruz. Kartal ve İstanbul’un diğer merkezi lokasyonlarında arayışlarımız sürüyor. Ama şu an netleşen bir şey yok. 


19.2014 beklentileriniz ne yönde? 

2014 yılının iyi geçmesini ümit ediyoruz diyelim. 2013’te bir çok adım yeni KDV uygulaması, tüketici yasası gibi.. Bunların yansımalarını 2014’te hissedeceğiz. Birçok yeni proje haberi geliyor. Bence bu 2014’ün iyi bir yıl olacağının sinyalleri.



Geri Dön