19 / 04 / 2024

Kartal'a 313 bin metrekarelik yeni millet bahçesi geliyor! Bakan Murat Kurum açıkladı!

Kartal'a 313 bin metrekarelik yeni millet bahçesi geliyor! Bakan Murat Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kartal'a yeni bir millet bahçesi müjdesi vererek, söz konusu projenin inşaatının 2023 yılında tamamlanacağını söyledi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kartal'da 6 Şubat 2019 tarihinde Yeşilyurt Apartmanı'nın yıkılması sonucu başlatılan Orhantepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesi için yapılan temel atma törenine katıldı.

İstanbul Kartal'daki 955 konutluk dönüşüm kapsamında 150 bağımsız birimin temelini atmak için toplandıklarını dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ülkemizin son 20 senede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde çevreden sağlığa, şehircilikten ulaşıma, enerjiden savunma sanayine kadar çağ atladığını dile getirdi.

Kartal a 313 bin metrekarelik yeni millet bahçesi geliyor! Bakan Murat Kurum açıkladı!

Kartal'a 313 bin metrekarelik millet bahçesi geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Kartal'da bulunan Taş ocağının doğal durumunu ve içerisinde canlı hayatının başladığı suyunu koruyarak yeni bir proje hayata geçireceklerini söyledi.

Kurum konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:  "Kartal Esentepe'deki taş ocağının yerine 313 bin metrekare büyüklüğünde, Kartal Millet Bahçemizin yapımına başlıyoruz. Haziran ayında Dünya Çevre Haftası'nda yapımına başlıyoruz. İnşallah 2023 yılında, Dünya Çevre Günü'nde tamamlıyoruz. Kartal'a, İstanbul'a armağan ediyoruz." 

TOKİ'den 81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi! Şanlıurfa Halfeti Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Rumelihisarı'na millet bahçesi geliyor!

O ilde yaşayanlar dikkat! Bakanlıktan müjde geldi!


Geri Dön