26 / 04 / 2024

Kartal'da göçük altında kalan yaralılar 19 saat sonra çıkarıldı!

Kartal'da göçük altında kalan yaralılar 19 saat sonra çıkarıldı!

Kartal Cevizli ilçesinde bulunan Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesi sonucu ölenlerin sayısı 10’u geçti. 5’inci katta oturan Tekgöz ailesinin 5 yaşındaki kızları Havva ise 19 saat sonra molozların arasından çıkarıldı.



Kartal'ın Cevizli’deki Yeşilyurt Apartmanı kolonlarında oluşan hasar nedeniyle çöktü. Göçük sonucu  hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a yükseldi. 5’inci katta oturan Tekgöz ailesinin 5 yaşındaki kızları Havva ise 19 saat sonra molozların arasından kurtarıldı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Havva’nın hikâyesini, enkaz altından çıkarılan annesi Nazan Tekgöz anlattı.

Kartal da göçük altında kalan yaralılar 19 saat sonra çıkarıldı!

''Çığlığını duydum''

Anne Tekgöz, şunları söyledi: “İki çocuğum dışarıdaydı. Biri okula gitmiş, diğeri sokağa çıkmıştı. Bir tekstil firmasında çalışan eşim Fehmi de işteydi. 5’inci katta oturuyorduk. Küçük kızım Havva ile televizyon seyrediyorduk. Bir ara Havva telefonumu alıp en sevdiği oyunu oynamak için odasına gitti. Ne olduğunu anlamadım. Bir anda gürültü ile tavan üzerime çöktü. Havva ‘Anne beni kurtar’ diye bağırdı. Daha sonra telefonda eşimle konuştum. Kurtarma çalışmalarını takip ediyordu. Havva ses vermiş. Dünyalar benim oldu. Enkaz altında yetkililerle konuşmuş. ‘Ben Havva’yım’ demiş. Yetkililer ona en son ne yedin diye sormuş. Cevap olarak ‘Yumurta yedim, karnım tok’ demiş. Ben kızıma en son yumurta yedirmiştim.”

Kartal da göçük altında kalan yaralılar 19 saat sonra çıkarıldı!

''Çatırdıyordu''

GOOGLE’daki 2014 yılında çekilen sokak görüntülerinde, Yeşilyurt Apartmanı’nın 3’üncü katındaki pencerede görünen küçük kızın, şimdi hemşirelik okuyan Şevval Yılmaz olduğu belirlendi. Enkazdan çıkarılan anne Güler Yılmaz, “Birkaç gün önce mutfak dolaplarından gıcırdama duydum. Bina çökmeden yarım saat önce balkona çıkmıştım. Titrediğini hissettim. Şevval’i yanıma çağırdım. ‘Deprem mi oldu?’ dedim. Haberlere baktı. Olmadığını görünce Şevval odasına döndü. Dakikalar sonra bina çöktü” diye konuştu. Binanın 1999 depreminden sonra güçlendirildiğini söyleyen ve olay sırasında camide olan baba Osman Yılmaz ise “Sağlam diye daire aldık. Girişte tekstil atölyesi vardı. İçeride çalışma olduğunu söylüyorlardı. Ama ben bir şey görmedim. Binada ne olduysa son üç günde oldu” dedi.

Kartal'da binanın çökmesi sonucu ölenlerin sayısı 11'e yükseldi!

Kartal'da çöken binada kurtarma çalışmaları devam ediyor!

Kartal'da çöken bina imar barışına başvurmuş!


Geri Dön