26 / 04 / 2024

Kartal'daki dönüşüm konutları yıl sonuna kadar teslim edilecek!

Kartal'daki dönüşüm konutları yıl sonuna kadar teslim edilecek!

Kadıköy Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm alanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'daki dönüşüm kapsamında da yıl sonuna kadar hak sahibi vatandaşlara konutlarını teslim edeceklerini söyledi.




Kadıköy Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm alanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sabah Kartal Orhantepe Mahallesi'ne gittiklerini ve Yeşilyurt Apartmanı'nın bulunduğu bölgedeki inşaatları incelediklerini dile getirerek, dün de Kağıthane'de yıkılan binaya ilişkin inceleme yaptıklarını söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yıl sonuna kadar bölgede tespit ettikleri riskli binaların yıkımını gerçekleştireceklerini belirtti.

Kurum, Kartal'daki dönüşüm kapsamında da yıl sonuna kadar hak sahibi vatandaşlara konutlarını teslim edeceklerini belirterek "Fikirtepe'de kentsel dönüşüm alanında hem hak sahiplerimizle hem de bu bölgede çalışan yüklenicilerimizle bir araya geldik. Hepsinin sorunlarını, problemlerini dinledik. Bu sorunlara ilişkin de görüş alışverişinde bulunduk. Açıkçası, yapacağımız düzenlemeden bahsettik kendilerine. Burada yüklenicilerden kaynaklı işlerin ilerlememesi sebebiyle sözleşmenin feshini kolaylaştıracak düzenlemeye ilişkin kendilerini bilgilendirdik." şeklinde konuştu.

Kağıthane'de 42 bin metrekarelik alan dönüşecek!

Kartal'da yeni binalar yükseliyor!


Geri Dön