19 / 04 / 2024

Kartepe'ye çok amaçlı kültür merkezi geliyor!

Kartepe'ye çok amaçlı kültür merkezi geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe Uzuntarla’da kültür merkezi yapılacak. Belediye, kültür merkezinin yapımını üstlenecek firmayı belirlemek için ihale düzenleyecek..



Vatandaşların sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek projeler yapmaya devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin pek çok yerinde kültür merkezleri projeleri gerçekleştirdi. Vatandaşların konferans, kongre, düğün gibi organizasyonlarını gerçekleştirmelerine imkân veren bu yapılarda, KO-MEK sınıflarıyla da çeşitli kurs eğitimleri de veriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu kültür merkezlerinden birini de Kartepe Uzuntarla’ya kazandıracak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kültür merkezinin yapımını üstlenecek firmayı belirlemek için ihale yapacak. Kültür merkezi Uzuntarla İbrikdere Mahallesi’nde yükselecek. Tek katlı olarak inşa edilecek kültür merkezi, toplam bin 490 metrekare kapalı inşaat alanına sahip olacak. Yapı bünyesinde 350 metrekare KO-MEK birimi, 300 metrekare Sağlık ocağı birimi ve 840 metrekare kültür merkezi bölümü bulunacak.

Yapının kültür merkezi bölümünde 540 metrekarelik çok amaçlı salon, gelin odası, kulis, tuvaletler bulunacak. KO-MEK bölümünde spor salonu, derslikler ve muhtarlık birimleri oluşturulacak. Sağlık Ocağı bölümünde ise doktor odaları, muayene odaları, aşı odası, bebek bakım odası, mescit ve tuvalet bulunacak. Bina çevresi yaklaşık 3 bin 700 metrekare olup otopark ve yeşil alan düzenlemeleri de yapılacak.

 


Geri Dön