27 / 04 / 2024

Kasım Kutlu: Enerji sıkıntımızı güneş panelleri bitirir!

Kasım Kutlu: Enerji sıkıntımızı güneş panelleri bitirir!

İşadamı Kasım Kutlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a yazdığı mektupta, "Yapılan her konutun üzerine elektrik enerjisi üreten güneş panelleri yerleştirilse, Türkiye'nin enerji sıkıntısı kalmaz" dedi




Otomobilini bile güneşten elde ettiği elektrik enerjisiyle çalıştıran işadamı Kasım Kutlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupta, "Yapılan her konutun üzerine elektrik enerjisi üreten güneş panelleri yerleştirilse, Türkiye'nin enerji sıkıntısı kalmaz" dedi


Güneş enerjisi denildiğinde akla sadece ısıtıcı paneller geldiğini belirten Kutlu: "Bugün birçok ülkede milyonlarca güneş paneli ile enerji tasarrufu yapılıyor. Yılda 300 gün güneş gören Türkiye'de güneş paneli tarlaları yagınlaştıkça cari açık da, işsizlik de azalır" 


İzmirli İşadamı Kasım Kutlu 35 yıldır üzerinde çalıştığı yenilenebilir enerjiler konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdi. Mektubunda, 8'inci 5 Yıllık Kalkınma Planı'nda devlet desteğiyle Çeşme'de bin evin çatısına elektrik enerjisi üreten güneş panellerinin yerleştirilmesi projesinin yer aldığını, ancak uygulanmadığını dile getiren Kasım Kutlu "Kentsel dönüşüm bunun için bir fırsat. Her yeni yapılan konutun üzerine elektrik enerjisi üreten güneş panelleri yerleştirme zorunluluğu getirilirse Türkiye'nin enerji sıkıntısı diye bir şey kalmaz. Bu Hindistan'da bile zorunlu hale getirildi. Türkiye'de neden olmasın?" dedi.


Her yerde anlatıyor

İzmirli İşadamı Kasım Kutlu'nun otomobilinden, işyerinde kullandığı tüm eşyalara kadar her şey, güneşten elde edilen elektrik enerjisiyle çalışıyor. Hayatını buna adayan Kutlu, güneş enerjisi için Türkiye'yi karış karış dolaşıyor. Üniversitelerde, toplantılarda, hatta yemek yemek için oturduğu restoranlarda bile bu konuyu insanlara anlatıyor. 


"Geç bile kaldık"

Türkiye'de güneş enerjisi denildiğinde akla sadece ısıtıcı paneller geldiğini belirten Kasım Kutlu, "Bugün temiz enerji uygulamaları kapsamında Amerika, Almanya, Japonya ve daha birçok ülkede milyonlarca güneş enerjisinden elektrik üreten panaller bulunuyor. Bunlar ülke genelinde devlet eliyle yapılarak enerji tasarrufuna gidiliyor. Yılda 300 gün güneş gören bir ülke olarak, bu konuda çok geç kaldığımızı düşünüyorum. Güneş paneli tarlaları Türkiye'de yagınlaştıkça; cari açığın da, işsizliğinde ilacı olacak" dedi.



Hem ülkeye hem insanlığa hizmet 

Kutlu, "Cumhurbaşkanımıza yazdığım mektupta güneş enerjisi konusunda teşviklerin yetersiz olduğuna da değindim. Halkımızın ekonomik gücünün yetersiz olduğunu, örnek çalışmaların yetersizliğini, toplum tarafından konunun kabul görmesini güçleştirdiğini belirttim. Bu konuya kendilerinin destek olmasının hem insanlığa, hem de ülkeye büyük hizmet olacağını ifade ettim" dedi.



Yeni Asır




Geri Dön