20 / 04 / 2024

Kaş'ta 3.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Kaş'ta 3.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Antalya 'nın Kaş İlçesinde 20.984,54 metrekarelik arsa 3 milyon 240 bin 135,20 TL'ye 24 Mart ve 27 nisan satış günlerinde açık artırma usulü ile ihaleye sunulacak.



T.C. KAŞ İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


2012/149 ESAS


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: 


Taşınmazın Özellikleri : Antalya İl, Kaş İlçe, 175 Ada No, 272 Parsel No (Eski 1683 Parsel), Okaliptüs Mevkii, Kınık/Merkez Mah., 20.984,54 m2'lik taşınmaz kısmen paketleme tesisi kısmen de tarım amaçlı kullanılmaktadır. Üzerinde 2 katlı betonarme karkas, çelik iskeletli paketleme tesisi, birbirine bitişik 2 adet ev, mescit, jeneratör odası ve cam sera bulunmaktadır. Taşınmaz konum itibariyle örtü altı sebze üretimi için uygun alanlardandır. Taşınmaz içerisinde; 1) 8.622 m2'lik 2 adet direksiz cam sera bulunmaktadır. 2) Toplam kullanım alanı 3.695 m2'lik kısmen 2 katlı, kısmen tek katlı yaş sebze ve meyve paketleme tesisi bulunmaktadır. Paketleme tesisinin iskeleti kısmen betonarme karkas kısmen de çelik konstrüksiyon olarak inşa edilmiştir. Paketleme tesisinin içerisinde zemin katta 2 adet soğuk hava deposu, yemekhane, wc ile üst katta işçi koğuşları, banyo-wc ile batı cephesinde depo, mutfak, muhasebe büroları ile personel yatak odalan ve idari bürolar bulunmaktadır. 3) 192 m2'lik tek katlı 2 adet sera hizmet birimi için kullanılan prefabrik yapı bulunmaktadır. Sera hizmet birimleri tek katlı olup tamamen bitirilmiş ve iskan edilmektedir. 4)1 adet tek katlı 57,26 m2'lik mescit olarak kullanılan yapı ve 18 m2'lik jeneratör odası bulunmaktadır.

Paketleme tesisi ve diğer müştemilatların ön kısmında zeminde 1.550 m2 alanda yaklaşık 240.000 m3 saha betonu dökülmüştür.


Taşınmaz genel itibariyle düz bir zemin ve killi, milli, kumlu, taşsız, derin verimli bir toprak yapısına sahiptir. Bitki üretimi için ihtiyaç duyulan suyun su kaynağından karşılandığı sulak alanlardandır. Taşınmaz Kınık mahallesi Fethiye-Kaş karayolu üzerinde ve yola cephelidir. Bulunduğu bölgede sebze paketleme tesisleri ve sebze halleri bulunduğundan yetiştirilen ürünün pazarlanması ve satışında herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. İmar planında tarımsal niteliği korunacak olan alanda kalmaktadır. Yapı emsali %20'dir. Taşınmazın toplam değeri 3.164.745,20 TL'dir.

Makina bilirkişisinin raporu doğrultusunda taşınmaz içerisinde; Tesisin bahçesinde 1 adet 3x16 m. ebatlarında araç ağırlık ölçümünde kullanılan rampalı tip çelik platformlu kantar, bu kantarın bünyesinde 1 adet standart modüler kabin, tesisin içerisinde 2 adet ağır hizmet yan mekanik kantar, 2 adet manuel transpalet, 1 adet palet streçleme makinası, 2 adet seçme ayıklama makinası, 1 adet motorlu forklift, tesisin bahçesinde takriben 4 m. çapında 3 m. yüksekliğinde su tankı, yönetici odasında toplam 2 adet soğutma ısıtma amaçlı klima (iç-dış) ünitesi, tesis çatısında 4 panelli güneş enerjisi bulunmaktadır. Bu malların değeri toplamda 75.390,00 TL'dir 


Yüzölçümü : 20.984,54 m2


İmar Durumu : Taşınmazın tarımsal niteliği korunacak alan içerisinde bulunduğu ve E=0.05 olarak

bildirilmiş olup, imar plan örneği dosyada mevcuttur.


Kıymeti : 3.240.135,20 TL 

KDV Oranı : %18

Kaydmdaki Şerhler : İcrai hacizler ile takibe konu ipotek şerhi vardır.


1. Satış Günü : 24/03/2015 günü 14:50 -15:00 arası

2. Satış Günü : 27/04/2015 günü 14:50 -15:00 arası

Satış Yeri : Kaş Belediyesi Toplantı Salonu Giriş Kat - Kaş/Antalya


Satış şartlan:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklan toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklan toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Satış gününün resmi tatile rastlaması halinde, satış bu günü takip eden ilk iş gününde aynı saatlerde yapılacaktır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçe verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu alım harcı ile teslim masraflan alıcıya aittir. Taşınma^ ali alınmış ise tapu harcının tamamı alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış hede ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/149 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurabilir.

İşbu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur./fİİK. m. 127) 09/02/2015 


Geri Dön