19 / 04 / 2024

Zonguldak'ta 9.2 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Zonguldak'ta 9.2 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Zonguldak Gökçebey Milli Emlak, Zonguldak ilinde yer alan 3 gayrimenkulü 9 milyon 235 bin 171 TL'ye satılıyor...



Zonguldak Gökçebey Milli Emlak tarafından, Zonguldak ilinde yer alan 3 gayrimenkul 9 milyon 235 bin 171 TL'ye satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 26 Ekim tarihinde saat 11:20'de tarihinde yapılacak. 

İlan metni:

GÖKÇEBEY KAYMAKAMLIĞI MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİNDEN 

Satışı Yapılacak  Taşınmazların

Zonguldak ta 9.2 milyon TL ye satılık 3 gayrimenkul!

Yukarıda nitelikleri belirtilen  taşınmazların satış ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45.nci maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile karşılarında gösterilen tarih ve saatte Gökçebey Milli Emlak Şefliğinde teşekkül edecek komisyon huzurunda ihaleleri yapılacaktır.

1- İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale saatine kadar;
    a) Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi (İkametgah belgesi)
    b) Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numaralarını bildirmeleri ve nüfus cüzdan suretlerini vermeleri (Aslı ihaleye başlamadan önce ibraz edilecektir.), tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri, 
  c) Muhasebe Müdürlüğünden alınacak Geçici teminatın yatırıldığına dair belge.  (Tedavüldeki Türk parası, 2886 sayılı sayılı kanunun 27 nci maddesine göre hazırlanmış Mevduat  veya Katılım Bankalarının verecekleri limit içi ve süresiz teminat mektupları (teyit yazısının ibrazı gerekmektedir) veya Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri) 
    d) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslek kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise yukarıdaki (a),(b) ve (c) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi ihale komisyonuna vermeleri şarttır. (Komisyona verilecek olan belgeler asıl yada noter tasdikli olması gerekmektedir.)

2- Yapılacak  ihalelerde, tekliflerin posta yoluyla veya elden gönderilmesi halinde yine yukarda belirtilen ihale gün ve saatine kadar İhale Komisyonu Başkanlığına ulaştırılması gerekmektedir. Posta ile yapılacak müracaatlarda postadaki gecikmelerden İhale Komisyonu sorumlu değildir.

3- İstekliler, mesai saatleri içinde her türlü bilgi ve şartnameyi Milli Emlak Şefliğinden bedelsiz olarak görebileceklerdir.

Zonguldak ta 9.2 milyon TL ye satılık 3 gayrimenkul!

4- Komisyon gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

5-Hazine taşınmazlarının satış işlemlerinde; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının "z" bendi uyarınca, satış bedeli üzerinden 5 milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 1(yüzde bir), 5 milyon TL'den 10 milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 0.5 (binde beş), 10 milyon TL'yi aşan kısmı için % 0.25 (on binde yirmi beş) döner sermaye işlem bedeli alınacaktır. 

6-Taksitle ödeme hâlinde, satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda taksitlerle ödenir. Alacağın kalan kısmına kanunî faiz uygulanır. 

7-Bu ihaleye ilişkin bilgiler www.zonguldak.csb.gov.tr adresinden öğrenilebileceği gibi, Türkiye genelindeki ihale bilgileri www.milliemlak.gov.tr adresinden de öğrenilebilir.


Geri Dön