29 / 03 / 2024

Kastamonu Bakırcılar Çarşısı uygulama projesine 2016'da başlanacak!

Kastamonu Bakırcılar Çarşısı uygulama projesine 2016'da başlanacak!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kentsel tasarım projesi uygulayacakları Bakırcılar Çarşısı'ndaki proje çalışmasının bu yıl sonunda biteceğini ve uygulama projesine 2016'da başlanacağını açıkladı.



Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kentsel tasarım projesi uygulayacakları Bakırcılar Çarşısı'yla ilgili rölöve çalışmalarını Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutgün Eyüpgiller ve Doç. Dr. Çağatay Seçkin öncülüğünde yürütülmekte olan İTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle dün söz konusu alanda inceleme gezisi yaptı. Geziye Araştırma Görevlileri Ayşe Ceren Bilge. Nur Hilal Şimşek. Seda Arslan. Alican Işın. Alican Tilkan. Melike Ersoy, Buket Eyileten ve Nergis Aşar'dan oluşan ekip ile Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Sevgilioğlu da katıldı. Başkan Babaş. sohbet ettiği esnaf ve vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. 


Bakırcılar Çarşısı'ndaki proje çalışmasının bu yıl sonunda biteceğini ve uygulama projesine 2016'da başlanacağını açıklayan Babaş, "Buranın çevresi değişecek. Tarihi ve kültürel olarak, eski hüviyetine kavuşturmayı planladık. Bu şekilde de yolumuza devam edeceğiz. Birçok yerde Bakırcılar Çarşısı'na benzer, çalışmalar var" dedi. Akmescit Mahallesi. Huzur Bey ve Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi'nde ve Kefeli bölgesiyle ilgili projelere de değinen Başkan Babaş, "Çalışmalarımız hızla devam edecek. Ferdi bağlamda konak bazında, sokak bazında ve mahalle bazında bölge bazında tüm çalışmaları elimizden geldiği kadar hızlıca sürdürüyoruz" şeklinde konuştu. Bakırcılar Çarşısı projesini vizyon projesi olarak nitelendiren Başkan Babaş, sözlerine şöyle devam etti: "insanlarımız vizyon projesi bekliyor. Bu proje de benim için vizyon proje. Daha mahallemizde yapılması gereken işlerimiz var. Duvarlar var, tarihi ve kültürel alanlar var. Biraz da misyonumuzu tamamlayalım. Ama vizyon projelerimiz var. Mesela Bakırcılar Çarşısı, Şehir Parkımız, Seyrangah Tepesi gibi. Bunun gibi pek çok projemiz var ve devam ediyor. Önümüzdeki süreçte Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Caddesinde bazı düzenlemeler yapacağız. Özellikle Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi'nin biraz daha genişletilmesi, tescilli olmayan binaların olduğu yerlerde otopark düzenlemesi gibi hedeflediğimiz projeler var" dedi.


Kastamonu Gazetesi


Geri Dön