26 / 04 / 2024

Ordu Bakırcılar Çarşısı’ndaki tarihi binaların cepheleri yenileniyor!

Ordu Bakırcılar Çarşısı’ndaki tarihi binaların cepheleri yenileniyor!

Ordu tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda cephe iyileştirme ve uygulama işi tüm hızıyla devam ediyor. Uygulama kapsamında iyileştirme ve mantolama işlemleri tamamlanan 11 tarihi binanın dış cephe ve pencerelerine ahşap söveler takılıyor.




Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca, Ünye Kazancılar Caddesi tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda cephe iyileştirme ve uygulama işi tüm hızıyla devam ediyor. Uygulama kapsamında iyileştirme ve mantolama işlemleri tamamlanan 11 tarihi binanın dış cephe ve pencerelerine ahşap söveler takılıyor. 

 

TARİHİ BİR SOKAK DOKUSU CANLANIYOR

 

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre; tarihi binaların üst katlarındaki çalışmalarda sona gelindiği, dükkan katlarında ise ahşap kaplama kullanılarak çarşının tarihine uygun hale getirileceği belirtildi. Kentsel sit alanı sınırları içerisinde kalan karşı cephede, Anıtlar Koruma Kurulu’ndan gerekli izinlerin alınmasıyla cephe çalışmalarının yapılacağını belirten yetkililer; “ Çalışmalar sonucunda Ünye’de tarihi bir sokak dokusu yeniden canlandırılacaktır” dedi.


Ordu Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön