20 / 04 / 2024

İzmit Bakırcılar Çarşısı’nda cephe yenileme çalışması yapılacak!

İzmit Bakırcılar Çarşısı’nda cephe yenileme çalışması yapılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Bakırcılar Çarşısı'nda cephe iyileştirme çalışması yapacak.



Şimdiye kadar şehrin birçok noktasında sokak ve cephe iyileştirmesi gerçekleştiren İzmit Belediyesi Kemalpaşa Mahallesi Bakırcılar Çarşısı’nda da benzer çalışma başlattı.

İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, bir süre önce Bakırcılar Çarşısı ‘Sokak İyileştirme Projesi’nin ihalesi yapılmış ve ihaleyi 258 bin 889 TL ile Mehmet Uzun kazanmıştı.

Başkan Doğan İncelemede

Yasal sürecin tamamlanmasının ardından ihaleyi kazanan firma İzmit Bakırcılar Çarşısı’nda çalışmaya başladı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da bölgeye giderek çalışmaları yerinde denetledi. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan ve bölge sakinleriyle görüşen Başkan Doğan “Bakırcılar Çarşısı, şehrimizin tarihi derinliği olan sokaklarından bir tanesi. Buranın daha önce alt yapısını yapmıştık. Cephelerle ilgili de bu sokağa yakışır bir proje hazırladık.

Belediye Karşılayacak

Çalışma vatandaşımıza ve esnafımıza yük olmadan tamamen belediyemizin imkanlarıyla yapılıyor. 2-3 ay içerisinde burası çok daha farklı, şehrimizin nadide köşelerinden biri haline gelecek. Şehrimizin bu tür tarihi değerlerine sahip çıkmak, eskileri yaşatmak bizim görevimiz.

Görmeden Gitmeyecekler

Kurul tarafından onaylanan proje kapsamında sokaktaki dükkânların tabelalar değişecek, bina cephelerinin sıva tadilatları yapılarak boyanacak, klimalar kapatılacak. Sokak aydınlatmalarının da takılmasıyla sokak tarihi dokusunu koruyarak Bakırcılar Çarşısı kimliği içerisinde sade ve şık bir görünüme kavuşacak. Şehrimize gelen herkes bu sokağı görmeden gitmeyecek” diye konuştu. Proje ile Bakırcılar Çarşısı’nda 31 yapının cephe iyileştirilmesi yapılacak.


Geri Dön