29 / 03 / 2024

Katar Kızılayı ve AFAD, Amran Konut Köyü'nde 2. etabı tamamladı!

Katar Kızılayı ve AFAD, Amran Konut Köyü'nde 2. etabı tamamladı!

Katar Kızılayı ve AFAD’ın Fırat Kalkanı bölgesindeki işbirliği meyvelerini vermeye devam ediyor. “Amran Konut Köyü” adı verilen “Crescent Residential City” projesinin ikinci etabı tamamladı.



Katar Kızılayı ve AFAD’ın Fırat Kalkanı bölgesindeki işbirliği meyvelerini veriyor. “Amran Konut Köyü” isimli “Crescent Residential City” projesinde ikinci etap tamamlandı. Suriye’nin El-Bab kenti yakınlarında 116 konuttan oluşan yeni proje, geçen yıl açılışı yapılan ve 92 daireden oluşan birinci etabın devamı şeklinde inşa edildi.

Yeni Şafak'tan Hamza Hıdır'ın haberine göre; projenin tamamı 52 binada bulunan 208 daireden meydana geliyor. Köyde sağlam bir elektrik altyapı sistemi, iki içme suyu şebekesi, asfalt yollar, bir cami ve sakinlere hizmet sunacak dükkanlar bulunuyor. Bölgenin yönetimini ise Al-Bab Şehri yerel meclisi üstlenecek. Amran konutlarındaki yeni evine kavuşan Ebu Muhammed, duygularını şu şekilde ifade etti:

"Halep kentindeki evim bombalandı ve bacağımı kaybettim. Annem, eşim ve 9 çocuğumla tek bir çadırda yaşamak zorunda kaldım. Ailem ile yaşayacağım bir evin hayalini kuruyordum ve sonunda kavuştum. Acılarım sona erdi. Çadırda doğup büyüyen çocuklarım ilk defa gördükleri beton ev hayatına çok şaşırdılar. Onların bu mutluluğu her şeye değer. Projeyi hayata geçirenlere, katkıda bulunanlara çok teşekkür ediyorum."


Geri Dön