29 / 03 / 2024

Katar Turizm İdaresi 45 milyar dolarlık yatırım yapacak!

 Katar Turizm İdaresi 45 milyar dolarlık yatırım yapacak!

İsa bin Muhammed el Muhennedi, "Yarının dünyasında turizm" isimli konferansta yaptığı konuşmasında, ülkesinin 2030 yılına kadar turizme yapacağı 45 milyar dolarlık yatırımla her yıl 7 milyon yabancı turist çekmeyi planladığını söyledi.





Katar Turizm İdaresi, 2030 yılına kadar turizme yapacakları 45 milyar dolarlık yatırımla her yıl 7 milyon yabancı turist çekmeyi planladıklarını açıkladı. 

Katar yerel basınında çıkan habere göre, Katar Turizm İdaresi Başkanı İsa bin Muhammed el Muhennedi, Doha'da düzenlenen "Yarının dünyasında turizm" isimli konferansta yaptığı konuşmasında, ülkesinin 2030 yılına kadar turizme yapacağı 45 milyar dolarlık yatırımla her yıl 7 milyon yabancı turist çekmeyi planladığını söyledi. 


Katar'ın turizme yoğunlaşmasının, altyapısını, turizm tesislerini ve hizmetlerini geliştirmesini sağlayacağını ifade eden Miihennedi'nin, "Katar, gurur duyduğu kültürel mirasıyla, eşsiz evrensel bir nokta olarak otantik bir turizm deneyimi sunabilir" diye konuştuğu belirtildi. 


Miihennedi'nin, Katar'ın yılda 7 milyon turizm ağırlama hedefini Katar Turizm İdaresi'nin bu konferansta açıklanan Ulusal Turizm Stratejisi'nin köşetaşı diye niteleyerek, "Turizm, global köy dünyanın geçirdiği bu hızlı değişim karşısında petrol ve doğalgaza bağımlılığımızı azaltmanın ilk adımıdır. 

Karbon sonrası bir ekonomiye iyi hazırlanmalıyız. 


Bu yüzden, ticaret, eğlence ve turizm sektörü, henüz gün yüzüne çıkarılmamış doğal kaynaklar" ifadelerini kullandığı kaydedildi. Dünya genelinde uluslararası seyahat eden turist rakamı 2012 yılında 1 yatırım milyarı aşarken, Katar 1,2 milyon yabancı turiste ev sahipliği yaptı. 


Dünya gayri safi hasılasının yüzde 9,3'ünü sağlayan turizm, dünyanın en yüksek gayri safi milli yurtiçi hasılalarından (GSYİH) birine sahip Katar'ın, GSYİH'isinin sadece yüzde birini sağlıyor. Turizm'in Katar'da planlandığı şekilde geliştirilmesi halinde, ülke GSYİH'sini 2030 yılında yüzde üç oranında büyüteceğine işaret ediliyor. 


Belde


Geri Dön