25 / 04 / 2024

Katerina Köşkü kiraya verilecek!

 Katerina Köşkü kiraya verilecek!

Kars Sarıkamış'da bulunan 114 yıllık Katerina Köşkü, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kiraya verilecek



Kars Sarıkamış'da bulunan Rus işgalinde kaldığı 40 yıllık süre içinde Rus Çarı 2'nci Nikola tarafından yaptırılan ve halk arasında 'Katerina Köşkü' olarak bilinen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait 114 yıllık binaya kiracı aranıyor. 


Katerina Köşkü, Baltık mimarisi tarzında yapılmış ve uzun yıllar askeri bölge içerisinde kalmış. 1994 yılında Hazineye devredilen Katerina Köşkünün tescilli kültür varlığı olduğunu belirterek, şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olduğunu söyleyen Vali Ahmet Kara, korunmasında zorluk çekildiğini ifade ettiği köşkün tahrip olduğuna dikkat çekerek, bir an önce kiraya verilmesini önerdi. 


Vali Kara, Katerina Köşkü'nün 3 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gündeminde olduğunu ifade ederek, "Bir kaç defa açık artırma ile ilana çıktı. Restorasyon yapan, orayı 49 yıl kullanıyor. Talibi çıkmayınca tahsisi de yapılamadı. Benim Turizm Bakanlığına önerim şu şekilde oldu:


En azından turizm tahsisine çıkılırken Katerina Köşkü ile birlikte Cer atölyelerinin bulunduğu alanı da beraberce hatta biraz daha hazine arazisinden katarak tahsise çıkarsak belki talep olur. Aksi takdirde sadece köşk için talep geleceğini düşünmüyorum. Orada olsa olsa 10-15 yataklı bir otel olabilir. Rantabl değil, kimse gelip o şekilde kullanmak için teklif vermeyebilir. Turizm Bakanlığı da bildiğim kadarıyla bu yönde bir çalışma içinde.


Geri Dön