28 / 03 / 2024

Kars Köşk

Kars Köşk

Kars Sarıkamış'da bulunan 114 yıllık Katerina Köşkü, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kiraya verilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Kars'ta kiralık konut problemi büyüyor!

Türkiye genelinde hızla artan kiralık konut sorununda Kars'ı da vurdu. Kent genelinde kiralık ev bulmak imkansız hale geldi. 

Mühendislik görmemiş binalar yıkılmalı!

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncer Çelik, "Deprem öldürmez, yapı öldürür deriz. İçinde bulunduğunuz yapıyı depreme dayanıklı yaptığınız zaman, deprem ne kadar büyük olursa olsun, yapının içinden sağ olarak çıkarsınız" dedi. Çelik, mühendislik görmemiş binaların yıkılmasını önerdi.

25 ova 'büyük ova koruma alanı' olarak belirlendi!

Batman, Bayburt, Bursa, Elazığ, Kahramanmaraş, Kars, Malatya, Muş ve Niğde'de yer alan  25 ova "büyük ova koruma alanı" kapsamına alındı.

Hobi bahçeleri yıkılıyor!

TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, tarım arazilerine kurulmuş hobi bahçelerinin yıkılacağını dile getirdi. 

Kars Rotary Parkı sağlık merkezine dönüşüyor!

Kars'ın Yusufpaşa Mahallesi'nde yer alan ve eski Rotary Parkı olarak bilinen alanın sağlık merkezine dönüştürülmesi için çalışmalar hızla devam ediyor.

Sular altında kalan Sarıkamış Karakurt köyünde yıkım başladı!

Kars’ın Sarıkamış'ta bağlı baraj suları altında kalan Karakurt köyünde jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri altında  iş makinalarıyla yıkım çalışmaları ve mezarlığın taşınmasına geçildi.

Baraj projeleri nedeniyle 5 köy taşınıyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir, Artvin'in Yusufeli ilçesinde 4 köyde yaşayan vatandaşların, baraj projeleri sebebiyle belirlenen yerlere nakledilmesine karar verildi.

İstanbul'da sağlık çalışanlarının konaklayabileceği yerler tahsis edildi!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada Kovid-19 pandemisine karşı mücadele veren sağlık çalışanlarının dinlenebilmesi için şehirde 3 bin 151 kişilik yer tahsis edildiğini duyurdu.

Ertuğrul Alibeyoğlu: Belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak!

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, yapılan düzenleme kapsamında artık mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişilerin emlak satışı yapamayacağından bahsetti.

Kağızman'da yeni aile sağlık merkezinin inşaatı başladı!

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, "Kağızman için yeni bir aile sağlık merkezi sözü vermiştik. İnşaatına başladık'' dedi.

Kars Gıda Emlak Elektronik Tekstil Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Ataköy 4. Kısım Şubesi kuruldu!

Kars Gıda Emlak Elektronik Tekstil Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Ataköy 4. Kısım Şubesi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

125 yıllık Aynalı Köşk kurtarılmayı bekliyor!

125 yıllık tarihe sahip ve Kars Belediyesi tarafından borcu karşılığında icara yoluyla haraç mezat satıldığı günler boyunca kamuoyunda tartışmalara neden olan Aynalı Köşk, dibinde ve üzerinde biten ağaçlar tarafından her geçen gün eriyor.

Kars Köşk Haberi

Kars Köşk

Kars Sarıkamış'da bulunan Rus işgalinde kaldığı 40 yıllık süre içinde Rus Çarı 2'nci Nikola tarafından yaptırılan ve halk arasında 'Katerina Köşkü' olarak bilinen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait 114 yıllık binaya kiracı aranıyor. 


Katerina Köşkü, Baltık mimarisi tarzında yapılmış ve uzun yıllar askeri bölge içerisinde kalmış. 1994 yılında Hazineye devredilen Katerina Köşkünün tescilli kültür varlığı olduğunu belirterek, şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olduğunu söyleyen Vali Ahmet Kara, korunmasında zorluk çekildiğini ifade ettiği köşkün tahrip olduğuna dikkat çekerek, bir an önce kiraya verilmesini önerdi. 


Vali Kara, Katerina Köşkü'nün 3 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gündeminde olduğunu ifade ederek, "Bir kaç defa açık artırma ile ilana çıktı. Restorasyon yapan, orayı 49 yıl kullanıyor. Talibi çıkmayınca tahsisi de yapılamadı. Benim Turizm Bakanlığına...