20 / 04 / 2024

Kaya Sabancı Vaniköy'deki yalısını sattı!

Kaya Sabancı Vaniköy'deki yalısını sattı!

Vaniköy'de 'Sabancı'nın ikizleri' olarak bilinen yalının Yalçın Sabancı'ya ait olan kısmı 16 milyon euro'ya sesiz sedasız satıldı



Vaniköy'de 'Sabancı'nın ikizleri' olarak bilinen yalının Yalçın Sabancı'ya ait olan kısmı 16 milyon euro'ya sesiz sedasız satıldı. Sabancı'nın yalısının yeni sahibi Erikli Suları'nın sahibi Hasan Aslanoba oldu.

ABD'de yaşayan Kaya Sabancı Kandilli Vaniköy Caddesi'ndeki yalısını bundan beş yıl önce de satışa çıkarmıştı. Fakat satış, yalının diğer yarısının sahibi olan ağabeyi Yalçın Sabancı tarafından engelleniyordu. Yalıya daha önce Türkiye'nin önde gelen bir çok işadamı müşteri olmuştu.

Boğaz'da geçen yıl Suzan Sabancı Dinçer'in Uzanlar'a ait Afif Ahmet Paşa Yalısı'nı satın almasıyla birlikte Sabancı ailesinin yalı sayısı 15'e yükselmişti. Sabancı ailesi ilk kez yarım da olsa yalı satmış oluyor. yalı sayısı 14.5'a düştü.

Gemi çarpmıştı
Yalçın ve Kaya Sabancıya ait yalının iskelesine 1 Ekim 2007'de İstanbul Boğazı'ndan transit geçiş yaparken makinesi arızalanan St.Vincent bandıralı kuru yük gemisi çarpmıştı. St. Vincent bayraklı 95 metre uzunluğundaki "Lara" adlı kuru yük gemisi, makine arızası nedeniyle sürüklenerek Kandilli Vaniköy Caddesi'ndeki Sabancı ailesinden Kaya ve Yalçın Sabancı'ya ait yalının iskelesine çarpmıştı.
Tebernüş Kireçci

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön