23 / 04 / 2024

Kayaköy 'kaçak köy' oldu!

Kayaköy 'kaçak köy' oldu!

Beş bin yıllık tarihe sahip, dünyanın gözünün üstünde olduğu Kayaköy, kaçak yapı yuvası oldu.



UNESCO markalı ve koruma altında bulunan Dünya Barış Köyü olan 5 bin yıllık tarihe sahip Kayaköy, kaçak yapıların yuvası oldu.

Oda TV'den Murat Sökdü'nün haberine göre; 20 dönüm arazi üzerinde buklunan dünya mirası Kayaköy’ün kaçak yapılaşmaya kurban edilmemesi gerektiğini söyleyen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca açıklama yaptı.

Belediye zabıtasının kaçak inşaat nöbeti tuttuğunu söyleyen Alim Karaca, "Kaçak bina yapılmasın diye zabıtamızla nöbet tutuyoruz" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANINDAN İTİRAF: SADECE KAYAKÖY’DE 456 KAÇAK İNŞAAT VAR

Belediye Başkanı Karaca belediye meclisinde yapılan açıklamada şu açıklamalarda bulundu:

“Başta Karaçulha Mahallemiz olmak üzere 41 mahallemizin 5 yıllık imar programını gerçekleştirip; aciliyetine göre 1/5 binlikleri yapmak zorundayız. Kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Fethiye’yi korumak zorundayız. Karaçulha’nın ve 41 mahallenin imar planını hazırlamakta kararlıyız. Karaçulha ve 41 mahallede imar ile ilgili ciddi problemler var. Aciliyet olan yerlerden itibaren Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte çalışarak; 1/5 binlikleri yapmak zorundayız.

Biz Faralya’da, Kayaköy’de kaçak bina yapılmasın diye zabıtamızla nöbet tutuyoruz. Sadece Kayaköy’de 456 kaçak inşaat var. Sorunları Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile çözmemiz lazım. Fethiye’yi hep birlikte korumamız lazım. Karaçulha imar planını gerçekleştirip; tapularını siz belediye meclis üyelerimizle hep birlikte inşallah dağıtacağız.”
 


Geri Dön