18 / 04 / 2024

Kayalar Kimya 4 Ar-Ge ödülü aldı!

Kayalar Kimya 4 Ar-Ge ödülü aldı!

İSO'nun 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde 200 milyon liraya yaklaşan cirosu ile yer alan Kayalar Kimya, tüm sektörü bir araya getiren 3. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ar-Ge Proje Pazarı’nda 3 birincilik ve 1 ikincilik ile Ar-Ge ödüllerini topladı.




Türkiye’de mobilya vernik ve boyaları üretiminde yüzde 23’lük pay ile pazar lideri olan Kayalar Kimya, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koordinasyonunda İKMİB ve AKMİB işbirliği ile bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen 3. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ar-Ge Proje Pazarı’nda 3 birincilik ve 1 ikincilik olmak üzere toplam 4 ödül alarak sektörde dikkatleri üzerine çekti.

 

Sanayi kategorisinde Mikro Seramik Kürecikli Isı Yalıtımlı İç Dış Cephe Boya ve Astaları’yla birincilik, UV Işınları ile Kürlenebilen Alkid Reçinelerin Sentezi ve Boya Formülasyonlarının Geliştirilmesi  ile girişimci kategorisinde birincilik ödüllerini alan Kayalar Kimya, Su Bazlı UV Kürlenmeli Son Kat Vernik ve Boya Sistemlerinin Geliştirilmesi  projesiyle de ikincilik ödülüne layık görüldü. Şirket ayrıca sunduğu proje sayısı ile En Yüksek Katılımı Sağlayan Sanayici kategorisi ödülünü de alarak dikkatleri üzerine çekti.

 

Kimya Sektörü Ar-Ge ile Güçlenecek

 

Konuya ilişkin açıklama yapan Kayalar Kimya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kayalar, “Kayalar Kimya olarak mobilya boya ve vernik ile su bazlı inşaat grubu üretimini geliştirmek amacıyla son teknoloji ekipmanlarla donattığımız 1000 m2’lik Ar-Ge laboratuvarımız bizim olduğu gibi sektörün de gıpta ettiği bir konuma geldi. Uzman ve deneyimli Ar-Ge çalışanlarımız, sektördeki yeni teknolojileri takip ederek maksimum kaliteyi oluşturuyor ve yeni Ar-Ge çalışmaları sayesinde ürün kalitesini ve çeşitliliğini arttırıyor. Hem şirket olarak hem de sektör olarak ihracatımızın artması ve yüksek seyreden ithalat paralelindeki dışa bağımlılığın azaltılması odağında Ar-Ge çalışmalarına daha fazla yatırım yapmamız gerekiyor. İşte bu noktada biz de sektöre yön veren şirket olarak yaptığımız yatırımların ne kadar doğru olduğunu bu özel ödülleri kazanarak göstermiş olduk” dedi.

 

Kayalar Kimya, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri’nin 2011 ve 2012 yılında düzenlediği ödül törenlerinde, ‘boya, vernik ve mürekkep kategorisinde’ kimya sektöründe birinci konumda yer alarak “ihracat yıldızı” olarak seçilmişti.

 

Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte seçilen 150 proje sergilenmeye hak kazanırken; akademisyen, sanayici, girişimci, öğrenci olmak üzere 4 farklı kategoride 12 projeye ödül verildi.  Ödül törenine; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, İKMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AR-GE Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu ile AKMİB Yönetim Kurulu Başkanı A. Uğur Ateş katıldı.


Geri Dön