26 / 04 / 2024

Kayaşehir Millet Bahçesi bir ay içinde açılacak!

Kayaşehir Millet Bahçesi bir ay içinde açılacak!

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, vatandaşın yüzünü güldürecek Millet Bahçesi projesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla bir ay içinde açılacağını duyurdu..



Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, gazetecilerle buluştu. Başkan Kartoğlu, gazetecilere hayata geçecek olan icraatlarını anlattı. Başakşehirlilere müjde veren Kartoğlu, “Yeni yapılan viyadükler ve 14 şeritli duble yollarla ilçede trafik çilesi son buldu. Kuzey Marmara Yolu’nun tamamlanmasıyla büyük araçlar Çatalca’dan giriş yapacağı için İkitelli gişelerinden sonra yaşanan trafik sorunu da ortadan kalkacak. Aks yollarının tamamlanmasıyla 2 ay içerisinde bütün mahallelerin geçiş güzergahı oluşacak” diye konuştu.

Yenişafak'ta yer alan habere göre, yapacak çok işleri olduğunu ifade eden Kartoğlu, “Görev verilmesi halinde projelerimizi tamamlamak isteriz. Görev verilmezse de bizden sonra gelecek arkadaşa anlatırız. Önemli olan vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak” dedi.

280 BİN METREKARE MİLLET BAHÇESİ

Kartoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük eylem planını açıklarken müjdesini verdiği Millet bahçelerinin ilkinin Başakşehir’de tamamlanmak üzere olduğunu söyleyerek “280 bin metrekare alana inşa edilen ve içerisinde, koku ve kelebek bahçeleri, kendi suyunu bitkilerle temizleyen biyolojik gölet, etkinlik çayırı, piknik alanları, millet kıraathanesi, yürüyüş ve bisiklet yollarının yer aldığı Millet Bahçesi’nin çok yakın bir zamanda hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu. Kartoğlu, 1,3 milyon metrekare büyüklüğündeki Kayapark ve proje çalışmaları devam eden 3,3 milyon metrekarelik Olimpiyat Adası projesi tamamlandığında çok daha yukarılara çıkılacağını aktardı.

İLAVE 4 METRO VE 1 TRAMVAY GELECEK

Şamlar ormanı 5'inci etapta yer alan Başakşehirlilerin piknik alanını hakkında da bilgi paylaşan Başkan Kartoğlu, “Bize özel bir piknik alanımız var. içerisinde 500 bisiklet, paintboll sahası, survival parkuru, 6 kilometrelik yürüyüş parkuru ve otoparkıyla Başakşehirliler için harika bir alan. Fakat mangal yapmak yasak” dedi. Yapımı süren metro hatlarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Kartoğlu, mevcut Başakşehir-Bağcılar-Yenikapı Metro hattına ilaveten yapılacak olan 4 metro ve 1 tramvay hattı ile İstanbul’da raylı sistemlerden en çok istifade eden ilçelerden biri olacaklarını söyledi.


Kayaşehir Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor!

 


Geri Dön