28 / 03 / 2024

Kayaşehir, Millet Bahçesi ile daha çok yeşil!

Kayaşehir, Millet Bahçesi ile daha çok yeşil!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Kayaşehir Millet Bahçesi'nin İstanbul'a yeni bir soluk getireceğini belirterek projeyle şehre yeni bir kentsel alan kazandırılacağını söyledi...



TOKİ'nin İstanbul Kayaşehir'de 1,5 milyon metrekarelik alanda yürüttüğü Kayaşehir Millet Bahçesi projesini yerinde inceleyen  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, inşa çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Kayaşehir Millet Bahçesiyle İstanbul'un yeşille iç içe, dinamik bir sosyal yaşam alanı kazanacağını belirten Turan, park alanının şehrin yaşam kalitesine önemli katkı sunacağını, şehre değer katacağını aktardı.

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı millet bahçesi projelerinin kentler açısından önemine dikkat çeken Turan, Türkiye genelinde mülkiyeti TOKİ'ye ait olan eski stat arazilerinin şehirlere yeniden kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalara da idare olarak gereken desteği vereceklerini belirtti.

"PROJE, İSTANBUL'A YENİ BİR SOLUK GETİRECEK"

İstanbul'un Avrupa yakasında büyük bir park ve yeşil alan geliştirme fikriyle ortaya çıkan Kayaşehir Millet Bahçesi, 1,5 milyon metrekarelik alanda dört etap hâlinde projelendirildi.

ilk etap çalışmaları süren park projesinin rekreasyon alanında dört adet etkinlik platformu, amfi tiyatro, renk, koku, ses ve tıbbi bitki bahçeleri ile iki adet biyolojik gölet, korular, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanlarıyla sosyal tesisler yer alıyor.

5,5 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 300 metre eninde tasarlanan park tamamlandığında 73 farklı türde bitki ile yüksek çeşitliliğe sahip peyzaj alanları, su ve yeşil alanlar, geniş spor ve etkinlik alanlarıyla İstanbul’da yeni bir sosyal yaşam alanı ortaya çıkacak.


Geri Dön