25 / 04 / 2024

Sivas Millet Bahçesi bahar ayında açılıcak!

Sivas Millet Bahçesi bahar ayında açılıcak!

Sivas’ta yapılan ‘Anadolu’nun en büyük Millet Bahçesi’ projesinin büyük bir bölümü tamamlandı. Millet bahçesi bahar ayında hizmete açılacak.



Sivas'ta  eski  4 Eylül Stadyumu'nun yerinde yapılan  Anadolu'nun en büyük Millet Bahçesi projesinin büyük bir bölümü tamamlandı.

Millet bahçesinin bahar ayında hizmete açılacağını belirten Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: "Her yaşa hitap edecek özelliklere sahip bir projeyi hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca kente buradan daha büyük ikinci bir millet bahçesi daha kazandıracağız" dedi.

Star Gazetesi’nde yer alan habere göre; kentte yıkılan eski  4 Eylül Stadı'nın bulunduğu alanda, 53 bin 126 metrekarelik 'Millet Bahçesi' projesinde sona gelindi.

Alanı süslemek için ağaçların taşındığı, içindeki yapıların tamamlandığı ve çevre duvarlarının yapıldığı projede kış şartlarına rağmen çalışmalara ara verilmedi.

Son rötuşları yapılan ve yaklaşık 15 milyon TL'lik Millet Bahçesi, halkın kullanabileceği seviyeye ulaştı.

İçerisinde millet kıraathanesi, 2 büfe, 3 lavabo, mescit, su deposu, 2 basketbol-voleybol sahası, kaykay pisti, amfi tiyatro, yürüyüş ve bisiklet yolları, çardaklar, süs havuzu, çocuk oyun grupları, spor alanları, bitki, peyzaj alanı ve sosyal alanlar yer alıyor. Millet Bahçesi görüntüsüyle ilgi çekerken, bölgeye de değer kattı.

Sivas Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor!


Geri Dön