20 / 04 / 2024

Kayaşehir TOKİ'nin özel projesi!

Kayaşehir TOKİ'nin özel projesi!

TOKİ Kayaşehir konutlarının sahipleri, noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekilişi ile belirlendi. 1.892 konutun kura çekiminde duygu dolu anlar yaşandı.



TOKİ tarafından yatay mimari yaklaşımla mahalle konseptinde yapılan İstanbul Kayaşehir konutlarının sahipleri, noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekilişi ile belirlendi.

 

TOKİ Haber Dergisi'nde yer alan habere göre;Başvuru sahiplerinin büyük bir merak ve heyecanla takip ettiği 1.892 konutun kura çekilişinde şehit yakınları, gaziler ile engelli vatandaşlar kendilerine ayrılan özel kontenjan ile konut sahibi olurken, konut hakkı kazananlar sonuçları sevinç gözyaşları ile karşıladı.

 

 

"KAYAŞEHİR TOKİ'NİN ÖZEL PROJESİDİR"

 

Mahalle konsepti ile tasarlanan Kayaşehir Konutlarının TOKİ’nin özel projelerinden biri olduğunu belirten  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, İdare tarafından bölgede farklı ölçeklerde toplam 1,5 milyar TL yatırımın gerçekleştirildiğini ifade etti. Kayaşehir’in büyük bir merkez olma yolunda ilerlediğine işaret eden TOKİ Başkanı Turan, bölgenin devletin genel bütçesinden pay almadan geliştirilen sosyal konut sisteminin başarılı uygulama alanlarından biri olduğunu vurguladı.

 

 

Meryem Yılmaz: "KONUTLAR VE ÇEVRE PLANLAMASI ÇOK BAŞARILI"

 

Vatandaşa, kira öder gibi ev sahibi olma fırsatını sağladığı için TOKİ'ye teşekkürlerini sunan Meryem Yılmaz, dört kişilik ailesiyle yeni bir hayata başlamayı düşünüyor. Başvurudan önce konutları ve konutların yer aldığı bölgeyi gezen Yılmaz, evlerin ve çevre planlamasının çok başarılı olduğunu söylüyor.

 

 

Fikriye Aslan: "GÖNLÜMDEN GEÇEN OLDU"

 

Kurayı ön sıralardan merak içinde takip eden Fikriye Aslan, adının anons edildiğini duyunca sevincinden gözyaşlarını tutamadı. Herkesin gönlünden geçenin daha güvenilir bir yerde yaşamak olduğunu söyleyen Aslan, “Benim de gönlümden geçen oldu. Güvenilir, rahat ve huzurlu bir ortamda yaşayacağım için çok mutluyum" diyor.

 

Beyim İlbeyi: "BU EV İÇİN ÇOK DUA ETTİM"

 

Kayaşehir TOKİ konutlarından ev sahibi oldukları için çok şanslı olduklarını vurgulayan Beyim ilbeyi, dairesini henüz görmediğini ve çok merak ettiğini söylüyor. Bölgenin çevre düzenlemesini çok beğendiğini belirten İlbeyi, "Akrabalarımın çoğu Kayaşehir ve civarında oturuyor. Allah bana da ^ buradan bir ev nasip etsin diye çok dua ettim ve dualarım kabul oldu" diyor.

 

Bilal Çöp: “YENİ EVİM BEKLENTİLERİMİ KARŞILAYACAK"

 

15 Temmuz Darbe Girişimi gazisi Bilal Çöp, daireyi önceden gördüğünü ve çok beğendiğini ifade ediyor. Kurada sahip olduğu dairenin ara katta olmasına çok sevindiğini belirten Çöp, yeni evinin beklentilerini karşılayacağını ekliyor. Yatay mimariye sahip konutların, özlenen mahalle dokusunu günümüze taşıdığını söyleyen Bilal Çöp, böyle bir fırsatın kendilerine verilmiş olmasından memnuniyet duyduğunu belirtiyor.

 

İldirar Ailesi: "SICAK VE GÜVENİLİR BİR EVDE YAŞAYACAĞIZ"

 

4 Kızı ve eşiyle gözyaşları içinde sevincini paylaşan Fatma ildirar, Kayaşehir konutlarına, engelli grubundan başvurduklarını söylüyor. 2'nci kez kuraya katıldıklarını belirten ildirar, kendilerine çıkan 2+ı dairenin imkânlarının yaşadıkları mevcut evlerinden çok daha iyi olacağına inanıyor. İldirar ailesi, ısıtma ve güvenlik sorunu yaşadıkları evlerinden, sıcak ve güvenilir yeni yuvalarına yerleşecek olmalarının heyecanını yaşadıklarını belirtiyor.

 

Şahin Ailesi: “HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK"

 

Anneleri vefat eden Merve, Yasemin ve Emre kardeşler, TOKİ konutlarından ev sahibi oldukları için çok mutlu hissettiklerini söylüyorlar. Yeni dairelerinde yaşamak için sabırsızlandıklarını ifade eden Şahin kardeşler, yeni evlerinde her şeyin daha güzel olacağına inanıyor.

 

Gülten Aysan: "ARTIK KENDİ EVİMİN SAHİBİYİM"

 

 

Kurayı, kızıyla birlikte takip eden şehit eşi Gülten Aysan, uzun yıllar Üsküdar’da kirada yaşadıklarını ve kiracılığın çok zor olduğunu söylüyor. Dört çocuk annesi Aysan, ilk defa ev sahibi olduğunu, artık kendi evinde yaşayacağı için çok mutlu olduğunu ifade ediyor. Gülten Aysan, ödeme planındaki kolaylıkların da kendilerini rahatlatacağını belirtiyor.


Geri Dön