27 / 04 / 2024

Kayı Turizm'in patronu Talha Görgülü: Rezervasyonlar son dakikaya yığılacak!

 Kayı Turizm'in patronu Talha Görgülü: Rezervasyonlar son dakikaya yığılacak!

Kayı Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, turizmde hedeflere ulaşılacağını ancak Avrupa'daki kriz nedeniyle rezervasyonların son dakikaya yığılacağını söyledi



Akdeniz Çanağı'nda turizmin rakip ülkeleri İspanya ve Yunanistan, ekonomik kriz nedeniyle turizme teşvikler verince bu ülkelerdeki otel fiyatları yüzde 30'a varan oranda düştü. Buna karşın geçen yıl Arap Baharı nedeniyle Mısır ve Fas gibi ülkelerden ekstra turistin geldiği Türkiye'de ise fiyatlar Avrupa ortalamasının üstünde kaldı. 


FİYATTA AYARLAMALAR YAPILDI 

Turizmciler geçen yıl Arap Baharı nedeniyle yaşanan ekstra artışa dikkat çekerek bu yıl rezervasyonların kriz nedeniyle son dakikaya yığılacağına dikkat çekti. Avrupalılar'ın ekonomik kriz nedeniyle tatil alışkanlıklarında değişiklik olduğuna değinen Kayı Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, "Türkiye turizmde yılsonu hedefini yakalar. Ancak son dakika rezervasyonlarında bir yığılma olur. Son dakika konusunda tecrübeli olanlar bu durumu iyi yönetir" dedi. Görgülü, "Oteller başta yüksek fiyatlar verdi. Ancak katolog fiyatlarıyla bu işi yürütmek mümkün değildi. Avrupa fiyat kırınca biz de ayarlamalar yaptık" diye konuştu. 


'ÇEKİMSER İYİMSERİZ' 

Türkiye'nin turizmde krizlere çok alışık ve dayanıklı olduğuna değinen Görgülü, "Sektör, krizlere karşı çok kıvrak hareket edebilmeyi öğrendi. Bu yıl 30 milyon turist hedefi yakalanabilir. Ancak turizm gelirleri Avrupalı turistlerin tatil harcamaları azaldığı için hedefin bir miktar altında kalabilir. Türk turizmine güveniyoruz. Ancak çekimser iyimseriz" diye konuştu.


TÜRK GTI AVRUPALI OLDU

Görgülü, Almanya merkezli kurdukları GTI Travel'ı artık Avrupalı bir şirket olarak konumlandırdıklarını söyleyerek "Almanya'dan İspanya, Yunanistan ve İtalya turlarına da başladık. Almanya merkezli kurduğumuz havayolu German Sky ile de uçuşları destekliyoruz. Rekabet edebilir fiyatlar ortaya çıkınca bu ülkelere yaptığımız turlar da ilgi gördü" dedi.


HER HAFTA BİR 'DJ PARTİSİ' YAPILACAK

Bünyelerindeki Adam & Eve Oteli'nin müşteri tekrar oranının yüzde 50 olduğuna değinen Görgülü, bu yıl her hafta ünlü bir DJ'in otelde parti vereceğini söyledi. Görgülü, "Bu DJ'lerin ciddi takipçileri var. Otelde Jameikalı bir turistle karşılaştım, bana DJ için geldiğini Türkiye'ye hayran kaldığını, yine geleceğini söyledi. Bu organizasyonlar ciddi bir kitleyi de peşlerinden sürüklüyor" diye konuştu.


Dilek Taş / SABAH


Geri Dön