16 / 04 / 2024

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM yarın iniyor!

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM yarın iniyor!

Nisan 2023'te hizmete açılacak olan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda ilk TBM indirme işlemi yarın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşecek.



2017'de inşaatına başlanan fakat mali yetersizlikler nedeniyle inşaatı duran Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda çalışmalar hızlandı.

İBB'de yer alan habere göre; 2020 Şubat ayında finansman sağlanarak yeniden inşasına başlanan 13 kilometre uzunluğa sahip 8 istasyonlu metro hattında ilk TBM indirme işlemi yarın yapılacak. 2 bağımsız metrodan meydana gelen hattın ilk etabı 2023'te açılacak. Hattın ilk etabı 4,90 kilometre ve istasyon olacak. 

Şaftları hazırlanan ve TBM kurulum tünellerinin inşaatları biten hatta, yarın 14:00’te İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla ilk TBM için indirme töreni yapacak.

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu nda ilk TBM yarın iniyor!

Proje dahilinde 2 TBM ile toplam 5 bin 179 metre uzunluğa sahip olan 2 ayrı kazı yapılacak. 8 Temmuz’da şafta indirilecek ilk TBM, 2 bin 593 metre uzunluğunda tünelin açacak Ağustos ayında başlatılması hedeflenen ikinci TBM kazısı ile ise 2 bin 586 metre tüneli kazılması amaçlanıyor. 

Tamamlandığında saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek olan metro; Marmaray, Kadıköy - Tavşantepe Metrosu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yapımını sürdürdüğü Tavşantepe - SGH (Sabiha Gökçen Havalimanı) Metrosu ile entegre olacak.

Projenin ikinci metrosu olan Kaynarca -Tuzla hattı ise, 7 istasyondan meydana gelecek ve 9,10 kilometre uzunluğa sahip olacak. Bu raylı sistemin de 2024 yılından sonra açılması hedefleniyor. 

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı'nda son durum!


Geri Dön