27 / 04 / 2024

Kayseri gayrimenkulde cazibe merkezi oldu!

Kayseri gayrimenkulde cazibe merkezi oldu!

Anadolu'nun sanayi merkezlerinden Kayseri, iş potansiyeli ve üniversiteleri ile gayrimenkul sektöründe de öne çıkıyor. Ulaşım ağının geliştirilmesine dönük yatırımlar gayrimenkul fiyatlarının yüzde 10'lara varan seviyelerde artmasını sağlamış...



Anadolu'nun sanayi merkezlerinden Kayseri, iş potansiyeli ve üniversiteleri ile gayrimenkul sektöründe de öne çıkıyor. 1,1 milyon nüfuslu kentte tramvay yatırımları ile ulaşım ağının geliştirilmesine dönük yatırımlar da kentteki gayrimenkul fiyatlarının yüzde 10'lara varan seviyelerde artmasını sağlamış. 


Kent, yurtdışında yaşayan gurbetçilerin de yatırım üssü niteliğinde. Girişimci kimliği ile ön plana çıkan Kayseri, 18990'lı yıllardan itibaren Anadolu'nun en önemli sanayi kenti olma yolunda emin adımlarla ilerledi. Bu yolculuğunda başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kentin nüfusu 1.1 milyonu aşarken, yarattığı iş potansiyeli ile Kahramanmaraş, Sivas, Konya gibi çevre illerden de yoğun göç alıyor. 


Kentin merkezinde her geçen yıl yeni yatırımlarla yapıldığı OSB'lerin yaratığı iş hacmi kentin cazibesini daha da arünrken, dört üniversitenin varlığı da kentte öğrenci yoğunluğunu unsur oluyor. 


Bu yönleri ile sanayi ve ticaret kenti Kayseri gayrimenkul alanında da cazibe merkezi olmaya Evler bölgesi de 75 ila 400 bin Euro'dan saülan konutlan ile öne çıkan bir diğer bölge. Bölge Euro ile saüş yapılan tek bölge olarak da kentte ün salmış durumda. Fevzi Çakmak ve İldem bölgeleri de öne çıkan diğer bölgeler arasında yerlerini alıyor. 


Melikşah Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Nuri Yazgan Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesi ile birlikte öğrencilerin kentin ekonomisine önemli bir değer katüklarına da dikkat çekiliyor. Çünkü üniversitelerin yaratüğı potansiyeli gören gurbetçi Türkler Kayseri'de 2+1 ve 1+1 konut alarak öğrencilere kiraya verme eğilimindeler. 


EKONOMİST MORTGAGE


Geri Dön