26 / 04 / 2024

Kayseri Gesi’deki taş bina kültür merkezi oluyor!

Kayseri Gesi’deki taş bina kültür merkezi oluyor!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi' nce Gesi Güney Mahallesi' nde yer alan tarihi Merkez İlköğretim Okulu' nun restore edilerek kültür merkezine dönüştürüleceğini bildirdi....




Melikgazi Belediye sınırları içerisinde 800 civarında Kayseri kültür envanterine kayıtlı tarihi yapı ve sit alanı bulunduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak tarihe olan saygımız ve sahiplenmemiz tescillenmiştir. Çünkü Çayırağası konağını restore ederek bilimin hizmetine sunduk. Şu anda Bağpınar'da tarihi çeşme ile köprüyü onarıyoruz. Erenköy ile Kızıltepe'de iki ayrı sit ve tümülüs alanı ilan ettik ve korumaya aldık. Gesi evlerini ve Tavlusun Vadisi için özel proje oluşturuyoruz. Burası hem kültür yolu hem de doğa yürüyüş alanı olacaktır. Yanıkoğlu Mahallesi'nde yer alan Babük Bey ile Emir Şahap Yapıları aslına uygun olarak onarılmaktadır. Bu yapılar onarılarak günümüz ekonomisine ve hizmetine sunulduğu gibi tarihi yapılar da gelecek kuşaklara aktarılmaktadır. Şimdi de yıllardır eğitime hizmet veren, ancak şu anda atıl vaziyette bulunan bahçesi, doğal güzellikler içindeki alanı ve tarihi yapısı ile Gesi Güney Mahallesi Merkez İlkokulu restore edilerek kültür evi olarak hizmet verecektir.” dedi. 


Doğal güzellikler içindeki alanı ve tarihi yapısı ile Gesi Güney Mahallesi Merkez İlkokulu'nun restore edilmesi ile buradan mezun olanların anılarının gelecek kuşaklara aktarılacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri ilinin barındırdığı tarihi yapıların adeta Anadolu'nun tapusu niteliğinde olduğunu, çünkü bunların aslında dünya mirasları arasında yer aldığını söyledi.


Zaman


Geri Dön