19 / 04 / 2024

gesi eski taş bina

gesi eski taş bina

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi' nce Gesi Güney Mahallesi' nde yer alan tarihi Merkez İlköğretim Okulu' nun restore edilerek kültür merkezine dönüştürüleceğini bildirdi....

Eskişehir Green Park'ta hemen teslim konutlar!

Green Park projesinde yer alan konutların teslimleri hemen yapılıyor. Eskişehir Green Park'ta 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon olacak şekilde toplam 72 konut bulunuyor.

iPhone 14 Media Markt'ta ön satışta! Eski telefonu getirene inanılmaz fiyat! İşte 18 Eylül 2022 tarihli fiyat listesi

Mediamarkt geçtiğimiz günlerde uluslararası arenada lansmanı yapılan iPhone 14, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’i ön satışa açtı. Ayrıca Mediamarkt’ta 23 Eylül’e kadar, eski telefonunu getirenler iPhone 14’ü 16.999 TL’den başlayan fiyatlarla alabilecek. 

Amasya ve Eskişehir'de yer alan iki taşınmaz özelleştirildi!

Amasya ve Eskişehir'de yer alan taşınmazların özelleştirme ihaleleri gerçekleştirildi.

Konya Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi şehrin dışına taşınıyor!

Konya'da çevre ve gürültü kirliliği oluşturan Eski Sanayi ve Karatay Sanayisi şehrin merkezinden taşınıyor.

Zonguldak Karaelmas’ta eski binanın yıkımına tepki!

Zonguldak’ta Karaelmas Mahallesi Rıza Ulusman Sokak’ta eski bir binanın yıkım çalışmalarına başlandı. Vatandaşlar ise yıkıma tepki gösterdi. 

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

TOKİ Eskişehir Tepebaşı 1. Etap ihalesi 5 Mayıs'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Eskişehir Tepebaşı 1. Etap projesinin ihalesini 5 Mayıs'ta gerçekleştirecek.

İsviçre'deki dağ evleri 6 liraya satılıyor!

İsviçre’nin güneyinde yer alan Monti Sciaga adlı dağ köyündeki eski taş evleri 1 İsviçre Frangı (5.8 TL) gibi sembolik bir fiyata satılıyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait eski binalar turizme kazandırılacak!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli'de 130 yıl önce inşa edilen raylı sistemle Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait eski binaların turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.

Gölcük eski sanayi çarşısı esnafı Yeni Sanayi Sitesi’ne taşındı!

Gölcük Hisareyn Karaköprü Mahallesi'nde inşa edilen Gölcük Yeni Sanayi Sitesi’nin tamamlanmasıyla birlikte eski sanayi sitesi esnafı yeni yerlerine taşındı.

Beylikdüzü Beylik Pazarı eski yerine taşınacak!

AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, Beylik Pazarı’nın eski yerine taşınacağını müjdeledi.

Eskişehir Fuar ve Kongre merkezi 11 Aralık'ta açılıyor!

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, "ETO TÜYAP Fuar Merkezi ve Vehbi Koç Kongre Merkezi'nin, 11 Aralık'ta hizmete açılacağını duyurdu...

Eskişehir Şehir Hastanesi Ağustos'ta açılacak!

Eskişehir Şehir Hastanesi Ağustos'ta hizmete açılacak. 1081 yatak kapasitesi sahip olan hastanenin son hali görüntülendi...

gesi eski taş bina Haberi

gesi eski taş bina


Melikgazi Belediye sınırları içerisinde 800 civarında Kayseri kültür envanterine kayıtlı tarihi yapı ve sit alanı bulunduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak tarihe olan saygımız ve sahiplenmemiz tescillenmiştir. Çünkü Çayırağası konağını restore ederek bilimin hizmetine sunduk. Şu anda Bağpınar'da tarihi çeşme ile köprüyü onarıyoruz. Erenköy ile Kızıltepe'de iki ayrı sit ve tümülüs alanı ilan ettik ve korumaya aldık. Gesi evlerini ve Tavlusun Vadisi için özel proje oluşturuyoruz. Burası hem kültür yolu hem de doğa yürüyüş alanı olacaktır. Yanıkoğlu Mahallesi'nde yer alan Babük Bey ile Emir Şahap Yapıları aslına uygun olarak onarılmaktadır. Bu yapılar onarılarak günümüz ekonomisine ve hizmetine sunulduğu gibi tarihi yapılar da gelecek kuşaklara aktarılmaktadır. Şimdi de yıllardır eğitime hizmet veren, ancak şu anda atıl vaziyette bulunan...