25 / 04 / 2024

Kayseri Melikgazi'de 67 SİT alanı bulunuyor!

Kayseri Melikgazi'de 67 SİT alanı bulunuyor!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediyesi olarak tarihi yapı ve tarihe tanıklar eden eserler bakımından zengin bir yerleşim bölgesinde bulunduklarını, bundan da son derece mutlu olduklarını bildirdi....




Kayseri il sınırları içerisinde 122 SİT alanı bulunduğunu bunların tamamının tescilli olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri merkezinde yer alan 5 ilçe içerisinde yer alan toplam 122 SİT alanından 67'sinin Melikgazi ilçe sınırları içerisinde yer aldığını belirtti. 


Melikgazi ilçesi Erenköy Mahallesinde yer alan ve muhtelif parsellerde bulunan Tümülüs ile Kızıltepe Tümülüsü Arkeolojik Sit Alanı olarak koruma altına alınması için çalışma yapıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Kayseri Büyükşehir sınırları içerisinde yer alan 122 arkeolojik Sit Alanının 67’si Melikgazi ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. Yani merkez de yer alan beş ilçedeki tümülüslerin yüzde 56 Melikgazi İlçe sınırları içerisindedir. Kayseri ili kültür Envanterinde yer alan Kültür Varlıkların da yüzde 63 yine ilçemiz sınırları içerisindedir. İlçenin her bölgesinde, her mahallesinde adeta tarih fışkırmaktadır. Anadolu’nun tarihi dokusu ve tapusu ilçemiz sınırları içerisinde yer almakta olup adeta açık alan müzesi gibidir. Yeni bir çalışma ile Kızıltepe Tümülüsü ile Erenköy Mahallesi'nde yer alan tümülüslerin SİT alanı olması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Kayserimiz açık alan müzesi olduğu gibi bu yapı hem Erciyes Dağı Kış Sporları Merkezi ile kültür ve sanat turizmin alt yapısını oluşturmaktadır. Destekleyicisi olmaktadır.” 


Cihan


Geri Dön