16 / 04 / 2024

Kayseri-Mersin demiryolu hattının tadilatı mecliste!

Kayseri-Mersin demiryolu hattının tadilatı mecliste!

Kayseri-Mersin arasında bulunan demiryolu hattının tadilatı ve yük taşımacılığı ücretleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Özdemir, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri-Mersin arasında bulunan demiryolu hattının tadilatına ve yük taşımacılığı ücretlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdemir, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Özdemir, ''Kayseri'de üretilen ürünlerin uluslararası pazara açılması noktasında konteyner gemi taşımacılığı için Mersin Limanı kullanılmaktadır. Kayseri'den çıkan ticaret ürünleri demiryoluyla Mersin limanına taşındıktan sonra buradan gemilere yüklenmektedir'' diye konuştu.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'in soruları:
1- Kayseri-Mersin arasında var olan demiryolu hattının oldukça eski olduğu göz önünde bulundurulursa, bu hattın yeniden yapımı, hat üzerindeki taşıma sistemlerinin yenilenmesi ve böylelikle taşıma süresinin daha da kısalmasıyla alakalı bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır?
2- Kayseri'den çıkan ticaret ürünlerinin Mersin limanına taşınması için uygulanan ücret tarifesi neye göre belirlenmektedir? Konteyner ve ton başına ne kadar ücret alınmaktadır?
3- Aynı hat üzerindeki taşımacılık için tespit edilen fiyatın son 10 yıldaki birim ücreti yıllara göre nasıl gerçekleşmiştir?
4- Son günlerde Kayseri basınında çıkan kimi haber ve yorumlara göre Kayseri-Mersin arasındaki demiryolu yük taşımacılığının, Çin-Kayseri arasındaki nakliyeden daha pahalı olduğu iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur?


Geri Dön