19 / 04 / 2024

Kayseri OSB hizmet binasının inşaatında son durum!

Kayseri OSB hizmet binasının inşaatında son durum!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanvekilliği görevinden istifa ettikten sonra adı OSB hizmet binasının inşaatının yapımıyla anılan işadamı Seyit Demir, OSB hizmet binasının inşaatıyla yakından uzaktan alakasının olmadığını söyledi.





Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanvekilliği görevinden istifa ettikten sonra adı OSB hizmet binasının inşaatının yapımıyla anılan işadamı Seyit Demir, Kayseri Olay Gazetesi'ne açıklama yaptı. İşte o haber.



"OSB'YE YENİ BİNA ŞARTTI" 


Kendilerinden önceki yönetim döneminde OSB hizmet binasının depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda inceleme yaptırdığını ve 6 şiddetindeki depreme dayanması için güçlendirme yapılması ya da yıkılması gerektiği yolunda rapor aldığını belirten Demir, kendisinin de görevde olduğu dönemde 7 şiddetinde depreme dayanıklılık için rapor aldıklarını ve yıkım kararının böylece çıktığını hatırlatmamız üzerine, "Güçlendirme maliyetini hesap ettiğimizde, yeniden yapılma maliyetine yakın rakamlar çıktığını gördük. Hizmet binası OSB'ye yeterli de değil, metrekare olarak yetmiyor. OSB'ye yeni bina şarttı. Bu nedenle yeni yer yapılmasının daha makul olduğunu düşünerek hareket ettik. İlerleyen dönemde ben işlerimin yoğunluğu nedeniyle Başkanvekilliği görevinden ve yönetimden istifa ederek ayrıldım." dedi. 


"İNŞAATA BİR KEZ DAHİ GİTMEDİM" 


Demir, OSB'ye hizmet binası yapılması konusunun mali genel kurulda oylanarak karara bağlandığını belirtirken, "Dönemin Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş genel kuruldaki konuşmasında OSB hizmet binasının yapılmamasını istemişti" şeklindeki hatırlatmamız üzerine de "Ben görevden ayrıldıktan sonraki bir konu. OSB'de işletmesi bulunan bir sanayici olarak mali genel kurulda ben yeni binanın yapımından yana oy kullandım. Mustafa Elitaş'ın itirazına rağmen inşaatın yapılmayacağını düşünüyordum ama yönetimin takdiridir. Benimle ilişiklendirilmeye çalışılsa da ben inşaata bir kez dahi gitmedim, çağıran da olmadı." diye konuştu. 


BİNANIN PROJE İŞİNİ ORTAKLARIl MI ALDI? 


OSB hizmet binasının proje işinin kendisinin ortağı olduğu ALNUS Mimarlık firmasına OSB Başkanvekilliği görevinden istifa etmeden önce verilmesi konusunu sorduğumuz Demir, "ALNUS Mimarlık 2015 yılı başında kuruldu Hakan Özkan, Yalçın Meral, Orhan Demirçelik ve Orhan Erdoğan ile birlikte ortaklaşa kurduk. Ancak 1 ay sonra ben ortaklıktan ayrıldım. 2015 yılının 30 Kasım'ın da ise ALNUS firması ile OSB yönetimi sözleşme imzaladı. Ben prensiplerim gereği daha önce kısa süreli de olsa ortaklık yaptığım kişilerle iş anlaşması yapıldığı için sözleşmede bulunmadım, sözleşmede imzam yok." ifadelerini kullandı. 


"İNŞAATI YAPANLARI TANIMAM, DIŞ CEPHEYİ BİZ YAPMAYACAĞIZ" 


OSB hizmet binasını yapan Atlas Yapı'nın sahiplerini daha önceden de tanımadığını, sonra da tanışmadığını kaydeden Demir, "Atlas'ı tabelada gördüm. OSB'nin geçmiş dönemlerde de inşaat işlerini yapan bir firmaymış diye biliyorum." şeklinde konuştu. 


Kendisinin dış cephe işleri yapan DEHA firmasının sahibi olduğunu hatırlatan Demir, "Mesela inşaatın dış cephesi de yapılacak. 25 yıllık firmayız, OSB'de 20'ye yakın idare binasının betonarme sonrası projesine uygun şekilde biz yaptık. 90 çalışanımız var. 


Personelime bu gibi konular nedeniyle zan altında kalmamak için 'OSB ile çalışmayacağız, teklif istense dahi yanlışlıkla teklif vermeyin' diye talimat verdim." dedi, haber merkezimize ulaşan "Demir'in dış cepheyi MODUS adında başka bir reklam firması üzerinden yapabileceği" yolundaki iddiaları da sorduğumuz Demir, "Bahse konu firmayla benim bir bağlantım yok. Dış cepheyi kim yapacak onu bilmiyorum. Daha önce benim firmamda çalışan ustabaşı, ekip başı, eleman şimdi o firmada çalışıyor olabilir bu nedenle böyle bir bağlantı kurmaya çalışmış olabilirler." ifadelerini kullandı. 


"ÇAMUR AT İZİ KALSIN" 


OSB'de 8 ay süresince görev yaptığını asıl işinden çok daha fazla zaman ayırdığını ve kendi işleriyle ilgilenmek için istifa ettiğini belirten Demir, "OSB'de Başkanvekilliği gibi bir göreve gelmiş ama istifa ettiğine göre kesin bir iş var, durup dururken istifa etmemiştir. OSB yönetimindeyken OSB hizmet binasını yapamayacağını anlayınca istifa etmiştir falan gibi çamur at izi kalsın bize yakıştırmalar yapılıyor. Ben OSB yönetimine aday olurken 3 kez ısrar ettiler diye listede yer aldım, Başkanvekili olduğumu seçime 2-3 saat kala listede gördüm. 


Benim koltuk gibi, makam gibi bir derdim, hesabım yok. İşe de ihtiyacım yok, çok şükür işim gücüm yerinde, işlerimin yoğunluğuna yetişebilirsem ne ala. Ben Başkanvekilliğinden istifa edeyim de OSB'den iş alayım diye hareket edecek yapıda bir adam değilim, beni tanıyanlar da bunu bilir." şeklinde konuştu. 



Osman ÇİFTÇİ/ Kayseri Olay


Geri Dön