23 / 04 / 2024

Kayseri Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi açıldı!

Kayseri Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, her ilçeye o ilçenin en prestijli binalarından olan sosyal yaşam merkezlerini kazandırmayı sürdürüyor.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi Pınarbaşı ilçesine de her haliyle modern, estetik ve fonksiyonel bir tesis inşa etti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılışında açıklamalar yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bütünşehir Yasası sonrası Pınarbaşı ilçesine Büyükşehir Belediyesi yatırımlarının 58 milyon TL’ye ulaştığını belirtti.

Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılış törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Ekonomi Eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, bürokratlar ve vatandaşlar katılım gösterdi.

58 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Pınarbaşı Kaymakamı Semih Doğanoğlu’nun teşekkür konuşmasının ardından kürsüye gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sözlerine Kadir Gecesini tebrik ederek başladı. Şehir merkezi ve ilçelerde büyük bir tempoyla çalıştıklarını söyleyen Başkan Çelik, 2014 yılında çıkan Bütünşehir Yasasından sonra 58 milyon TL’lik yatırımı Pınarbaşı ilçesine kazandırdıklarını belirtti. Tarıma can suyu projesi kapsamında alınan tarım makineleri, sulama tesisleri, şehir merkezi kalitesinde yapılan asfalt çalışmaları, 350 bin metrekare ile birçok vilayette tüm şehir için kullanılan miktarda kilitli parke, 360 km sathi kaplama yol, spor alanları, 7 mini futbol sahası gibi yatırımların ilçeye yapılanlardan bazıları olduğunu söyleyen Başkan Çelik, KASKİ’nin de ilçede 21 milyon TL’lik altyapı yatırımı yaptığını belirtti. Başkan Mustafa Çelik, ayrıca Büyükşehir’e ait 1 milyon 100 bin metrekare araziyi Şeker Fabrikası ile geliştirdikleri projeyle üretim ve eğitim merkezi yaptıklarını dile getirdi.

FONKSİYONEL VE ESTETİK BİR TESİS


Konuşmasında Pınarbaşı Kadın ve Gençlik Merkezi hakkında da açıklamalar yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Tesisimiz 1300 metrekare oturum alanı ve 3 bin 600 metrekare inşaat alanına sahip. Bodrum katında 130 metrekare büyüklüğünde konferans salonu, iki adet atölye ve oyun alanı bulunuyor. Zemin katında ise 150 metrekare büyüklüğünde yüzme havuzu, 96 metrekare alanlı iki adet fitness salonu, üç adet atölye, bayanlar lokali, kreş ve yönetici odaları yer alıyor. Kadın ve Gençlik Merkezimizin birinci katında ise 600 metrekare alanlı çok amaçlı salon ve iki adet atölye bulunuyor. Gördüğünüz gibi pek çok etkinliğin bir arada yapılabileceği çok fonksiyonel bir tesis yaptık. Tesisimizdeki fonksiyonların hepsi önemli ancak; atölyelerimiz bence daha önemli. Toplam 7 atölyemizde sanat ve mesleki eğitimde Anadolu’nun markası haline gelen kuruluşumuz KAYMEK tarafından kurslar verilecek. Buradan kadınlarımıza ve gençlerimize çağrıda bulunuyorum. Bu merkezi biz yaptık ama kullanacak olan sizlersiniz. Bizlerden talepte bulunursanız, sizlerin daha donanımlı bireyler olmanız için azami desteği veririz. İnşallah açılışını yapacağımız tesis Pınarbaşı ilçemize her anlamda çok ciddi katkılar sağlayacaktır. Pınarbaşı Kadın ve Gençlik Merkezimiz çevre düzenlemeleriyle ve iç donanımlarıyla 5 milyon lirayı geçti. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Geri Dön