18 / 04 / 2024

Kayseri yatırımlarına övgü yağdı!

Kayseri yatırımlarına övgü yağdı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, katlı kavşaklardan bulvarlara, sosyal yaşam merkezinden kentsel dönüşüme kadar kentteki pek çok yatırımı iş adamlarına tanıttı.



 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, toplumun farklı kesimlerine yönelik olarak hazırladığı görsel brifinglerine bu kez sanayici ve iş adamlarıyla devam etti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi üyeleri, gıda toptancıları ve ilimizdeki market sektörü temsilcilerinin katıldığı brifingde yatırım ve hizmetlerle ilgili açıklamalar yapan Başkan Mustafa Çelik, cumartesi pazar demeden çok yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in sanayici ve iş adamlarına yönelik görsel brifingi Asri Mezarlık içinde inşa edilen Orgeneral Hulusi Akar Camii önünde başladı. Asri Mezarlık’ta yapılan düzenlemelerle ilgili iş adamlarına bilgiler veren Başkan Mustafa Çelik, her görenin hayran kaldığı camiyi de gezdirdi.

“56 YERDE TRAFİK IŞIĞINI KALDIRDIK”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehir içinde yaptıkları katlı kavşaklar ve farklı çözümlerle 56 trafik ışığını kaldırdıklarını söyledi. Bunun çok fark edilmediğini belirten Başkan Çelik, “Trafik ışığı Kayseri’de çok fazla denir. İlk planlamalar ızgara sistemi olunca ve caddeler birbirini kesen hatlar halinde bulununca ışıksız kavşak olmuyor; ama biz buna rağmen katlı kavşak ve başka çözümlerle 56 ışığı kaldırdık. İçinde yaşadığımız için bu yapılanlar fark edilmiyor olabilir” diye konuştu.

SAHABİYE YÜKSELİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, sanayici ve iş adamlarına Orman Bölge Müdürlüğü’ne yaptıkları hizmet binasını da gösterdi ve kamuya yaptıkları binalarla ilgili bazı bilgiler verdi. Başkan Mustafa Çelik, beraberindekilerle daha sonra Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi şantiye alanını gezdi. Hızla devam eden inşaatı sanayici ve iş adamlarına gösteren Başkan Mustafa Çelik, “Tamamlandığında 6 milyar TL’yi bulacak olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’ni temel atma töreni dahi yapmadan bu seviyeye getirdik. İnşaatımız hızla devam ediyor ve yeni Sahabiye yükseliyor” dedi.

Başka yerlerde yapılan kentsel dönüşümde önce binaların tamamlandığını, sosyal donatılara ise daha sonra başlandığını söyleyen Başkan Mustafa Çelik, Sahabiye’de sosyal donatıların kentsel dönüşümün önünde gittiğini belirterek Hayırsever Recep Mamur tarafından inşa edilen cami ile Hayırsever Mehmet İlgü tarafından yaptırılan ilkokulu tanıttı. Başkan Mustafa Çelik, şu şekilde konuştu: “Hayırsever Mehmet İlgü’nün yaptırdığı ilkokul 36 derslik ve 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. En modern ve en hızlı biten okul oldu. Adeta beş yıldızlı bir okul halkımızın hizmetine sunuldu. Hayırsever Recep Mamur’un yaptırdığı cami ise hızla ilerliyor. İnşallah bahar gibi hizmete girecek. Farklı bir mimaride yapılıyor. Recep Bey üzerinde özellikle duruyor. Mimarisinde Selçuklu ve Osmanlı esintileri var.”


Geri Dön