26 / 04 / 2024

Kayseri'de 9.9 milyon TL'ye icradan satılık otel!

Kayseri'de 9.9 milyon TL'ye icradan satılık otel!

Kayseri 7. İcra Dairesi, Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Demirciyazısı Mahallesi, 1099 ada, 166 parselde yer alan 112 yataklı oteli 9 milyon 874 bin 880 TL'ye icradan satıyor...



Kayseri 7. İcra Dairesi tarafından Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Demirciyazısı Mahallesi, 1099 ada, 166 parselde yer alan 112 yataklı otel 9 milyon 874 bin 880 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 14 Kasım 2019 tarihinde saat 11:10'da gerçekleştirilecek.

İhale ilanı:
T.C.KAYSERİ 7. İCRA DAİRESİ
2018/10310 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Demirciyazısı Mah., 1099 Ada,166 Parselde kayıtlı 400 m2 yüzölçümlü 5 katlı Kar Magaza vasıflı taşınmaz müdürlüğümüz dosyasından satışa çıkartılmıştır. Satışa konu taşınmaz üzerinde betonarme karkas çerçeveli sistem yapı olduğu, ataban alanının 400 m2 toplam alanı 3.200,00 m2, Bodrum+zemin+5 normal kat+ çatı katından oluşmaktadır. Binanın yaklaşık 20-25 yıllık olduğu tesğerlendirilmiş, otel olarak tadilatının 2-3 yıl önce yapıldığı tespit edilmiştir. Yapının merkezi sistem doğalgaz ile ısıtıldığı, 2 adet asansörün bulunduğu, jeneratörünün ulduğu, merkezi klima tesisatının bulunduğu, bodrum katının konferans salonu olarak kullanıldığı, zemin katın lobi olarak kullanıldığı, 5 normal katta toplam 112 yatak kapasiteli 56 odanın bulunduğu, çatı katının ise restoran olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. yapının dış cephesinde kısmen silikon cam cephe olduğu, dış cephe yalıtımının yapılmış olduu tespit edilmiştir. bodrumkatının tabanlarının halı ile kaplanmış olduğu, tavanda ters tavan olduğu, duvarlarının dekoratif olarak boyandığı tespit edilmiştir. zemin kat lobi kısmının zemininin mermer kaplama olduğu, otomatik kapısının bulunduğu, mobilya,alçıpan, ve duvar kağıdı uygulamalarının yapılmış olduğu, lüks bir tasarıma sahip olduğu tespit edilmiştir. odaların zeminleri derzli laminant parke olduğu, duvarlarında boya ve duvar kağıdı kullanıldığı, tavanda alçıpan uygulamasının yapıldığı, pvc ısıcamlı pencereler kullanıldığı, iç kapıların laminant ahşap olduğu, mobilya uygulamalarının tamamlanmış olduğu,banyolarında duşakabin bulunduğu, banyo duvar ve tabanlarının fayans-seramik ile kaplandığı tespit edilmiştir. Satışa konu taşınmaz Kayseri kent merkezine yaklaşık 3,5 km batısında Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde, Osman Kavuncu Mahallesinde bulunmaktadır. Taşınmaz kentsel kamu hizmetlerinden faydalanmaktadır.
Adresi : Osman Kavuncu Mah., Osman Kavuncu Bulvarı Gold yıldırım Otel No:183 Melikgazi/Kayseri
İmar Durumu : 1/1000 ölçekli uygulama imar planında kütle nizamda 6 katlı ticaret nitelikli konut alanında
kalmaktadır.
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir
Kıymeti : 9.874.880,00 TL
KDV Oranı : KDV Kanunun 17. Maddesinin 4. Fıkrası Uyarınca Muaf
1. Satış Günü : 14/11/2019 günü 11:10 - 11:15 arası
2. Satış Günü : 09/12/2019 günü 11:10 - 11:15 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu (Melikgazi Belediyesi) - Plevne Mahallesi, Gayret Sokak, Ayhanlar Plaza; Zemin Kat; No:8/A (Kayseri Adliyesi Baro Çıkışı Karşısı) MERKEZ / KAYSERİ
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6- Borçlu/larharicindeki ilgililere satış ilanını tebliğ edilememesi halinde İ.İ.K. 127. maddesi gereğince gazete ilanın satış ilanı tebliği yerine geçmesine. 7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/10310 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Geri Dön