27 / 04 / 2024

Kayseri'de yatırımcılara ucuz arsa fırsatı!

Kayseri'de yatırımcılara ucuz arsa fırsatı!

Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayseri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç otomotiv sektöründe yatırım yapmak isteyenlere, Kayseri'de ucuz arsa fırsatı olduğunu açıkladı. 



Dünya Gazetes'nden Mahmut Sabah'ın haberine göre, Kayseri Serbest Bölgesi’nden, Kayseri Sanayi Odası’nın yerli otomobil yatırımlarının Kayseri’ye yapılması isteğine destek geldi. 

 

Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayseri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç otomotiv sektöründe yatırım yapmak isteyenleri bölgeye davet ederek, “Altyapı sorunumuz yok. Tahsise hazır, imara açık geniş alanlara sahibiz. Yatırımcıya kolaylık ve avantajların yanı sıra, ucuz arsa da sunuyoruz. Sektörden gelecek her türlü yatırıma açığız” şeklinde açıklama yaptı. 

 

Memduh Büyükkılıç arsalarının diğer bölgelerde daha ucuz olduğunu da sözlerinde vurguladı. Büyükkılıç ayrıca, gerek üretim gerekse ticari işletme ruhsatı alan firmalara bugüne kadar 1 milyon 900 bin metrekare arsa tahsis edildiğini de açıkladı. 

 

Büyükkılıç” Türkiyenin en ucuz serbest bölgesiyiz. Bizde arsanın metrekare fiyatı 8 ila 14 dolar. Aradaki 6 dolar altyapı katılım payı olarak alınıyor. Tahsise hazır alan miktarı ise 3 milyon 568 bin 371 metrekare. Firmaların tahsisli arsalar üzerinde kurduğu üstyapı, tesis dahil 817 bin 683 metrekareye ulaştı. Bugüne kadar gerek işletici, gerekse kullanıcı firmalar tarafından 329 milyon 589 bin 70 dolarlık yatırım yapıldı. Diğer serbest bölgelerde arsa fiyatları yüksek. Gelen bilgilere göre oralarda 30 dolara 40 dolara arsa satılıyor. Bizde ise başlangıçtan beri metrekare fiyatı 8 ile 14 dolar arasında değişiyor. Bölgemiz altyapı sorunlarından tamamen arındırılmış durumda”  dedi. 


Geri Dön