24 / 04 / 2024

Kayserigaz, 2016'da 650 kilometre altyapı yatırımı yaptı!

Kayserigaz, 2016'da 650 kilometre altyapı yatırımı yaptı!

Kayseri'ye 13 yıldır doğalgaz dağıtımı yapan Kayserigaz, bu yıl şehir merkezine uzak bölgelere hizmet götürmeyi amaçlıyor. Kayserigaz Genel Müdürü Haşan Yasir Bora, "2016 yılı içerisinde Kayseri'de toplamda 650 kilometre altyapı yatırımı yaparak rekora imza attık." dedi.



Kayseri'ye 13 yıldır doğalgaz dağıtımı yapan Kayserigaz, bu yıl şehir merkezine uzak bölgelere hizmet götürmeyi amaçlıyor. Yeni yatırım planlarının oluştuğunu ve EPDK onayı sonrası yatırım bütçelerini açıklayacaklarını ifade eden Kayserigaz Genel Müdürü Haşan Yasir Bora, "2016 yılı içerisinde Kayseri'de toplamda 650 kilometre altyapı yatırımı yaparak rekora imza attık. Altyapı yatırımlarımızın artmasına paralel olarak doğalgaz kullanımı ve abone sayımızda da artış sağlandı. 2016 yılsonu itibarıyla 453 bin aboneye ulaştık. Kayseri'de 2016 yılında doğalgaz tüketimi, konutlarda 335 milyon sm3 olarak gerçekleşti. Toplamda ise 583 milyon sm3 tüketim yapıldı." dedi. 


Kayseri'nin mümkün olan her noktasına doğalgaz hizmeti sunmak için yoğun bir çalışma programı yürüttüklerini belirten Bora, 2016 yılı içinde Kayseri merkezde dağınık hatların yanı sıra Develi ve Bünyan ilçelerinde de altyapı yatırımlarının yapıldığını ifade etti. Bora, 2016 yılında toplam 650 kilometre doğalgaz hat yatırımı yapıldığı bilgisini paylaşarak yatırım planları ile ilgili şöyle dedi: "Kayseri merkez bölgenin yüzde 72'si doğalgaz kullanıyor. Merkezdeki yatırımlarımız tamamlanmış vaziyette. 2016 yılından itibaren şehrin dışındaki bölgelere yatırımı odağımıza aldık. Bizim için önemli yatırımlardan biri olan Erciyes turizm bölgesini de ilgilendiren Develi ilçesine doğalgaz götürme projemizi tamamladık. Buraya 100 kilometrenin üzerinde bir doğalgaz hattı yatırımı gerçekleştirdik. Yine aynı şekilde Bünyan ilçesinde 137 kilometrelik alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki 5 yıllık yatırım planlarımızda şehir merkezine uzak ilçelerimize doğalgazı götürmek var. Yeşilhisar, Yahyalı ve Tomarza ilçelerimizde güvenli, konforlu ve ekonomik doğalgazın tüm hanelere ulaştırılmasını hedefliyoruz. Altyapı çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz." 

'Altın Vana' ödülünü aldı 

Bora, kurumsal sosyal sorumluluk kavramının günümüzde şirketlerin ajandalarında üst sıralarda yer aldığına vurgu yaparak, ekonomik, çevresel ve sosyal performansın gelişmesindeki yolun çocuklara verilen doğru eğitim adımlarından geçtiğini ifade etti. Bora, "Bu amaçla yıl içinde Kayserigaz kampüs alanı içinde, okullarda, alışveriş merkezlerinde, gerçekleştirilen Dolgi Çocuk Tiyatrosu ile 3 bin çocuğa çevrenin korunması, enerji tasarrufu ve kurumsal vatandaş olma temalı tiyatro gösterimi gerçekleştirdik. Yine Bünyan ilçesinde çocuklarla birlikte fidan dikimi yaptık. Şirket olarak çevrenin korunması ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarımıza yön veriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ile enerji piyasasının prestijli ödüllerinden Altın Vana Ödülü'ne layık görüldük" diye sözlerine ekledi.


Dünya


Geri Dön