25 / 04 / 2024

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.



TEŞVİKLER GAYRİMENKUL SATIŞLARINI YÜKSELTECEK 

20 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan  Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Karar kapsamında, Ticaret Bakanlığı, gayrimenkul sektöründeki firmalara hizmet ihracatı kapsamında devlet desteğinde bulunacak. Türkiye’den yurt dışına gayrimenkul teşvikinin önünün açılmasıyla beraber firmalara 1.8 milyon liralık reklam desteği verilecek. 

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye de gayrimenkul satışları artacak!

Türkiye’de gayrimenkul hizmeti veren şirketler, kurum ve kuruluşların yanı sıra sanal ve yurt dışında fiziki olarak Bakanlıkça desteklenen fuar firmaları da bu destekten faydalanabilecek. Türkiye’de gayrimenkul hizmetinde bulunan tüm firmalar, kurum ve kuruluşlar devlet desteğinden  faydalanma hakkı kazanacak. Fuar ve etkinlikler çerçeevsinde 300 bin liradan başlayan destek miktarı, 1.8 milyon liraya kadar yükselecek.

Bu çerçevede gerçekleştirilecek Kazakistan ve Özbekistan gayrimenkul fuarlarının sektörde halihazırda önemli bir konuma sahip Türkiye’deki satışları yükselteceği öngörülüyor.  Bu kapsamda, düzenlenecek fuarlarla Türk yatırımcılar ve firmalar için de önemli iş birliklerinin geliştirilmesi ve gerçekleştirilecek yatırımların bu ülkelere yönelmesi sağlanacak. Aynı zamanda da 25 binden çok ziyaretçi katılımı öngörülen fuarlarda, 100’un üzerinde uluslararası proje de sergilenecek. 

İstanbul'da fiyatlar yüzde 127 arttı! Ev alacaklar dikkat! İşte değeri en çok artan o iller...

Ev sahipliği oranı düşüyor mu? Konutta mülkiyet durumu 2021'de ne oldu?

Türkiye'de 2022'nin ilk dört ayında yaklaşık 1 milyon gayrimenkul satıldı!


Geri Dön