29 / 03 / 2024

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul satın alarak Türk vatandaşı olmaları mecliste!

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul satın alarak Türk vatandaşı olmaları mecliste!

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul satın alarak Türk vatandaşlığı kazanmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yabancıların Türkiye'de gayrimenkul satın alarak Türk vatandaşlığı kazanmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Öztunç, sorusunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un soruları:
1- 2018 yılında yapılan değişiklik sonrası konut alarak vatandaşlığa hak kazanan yabancı sayısı kaçtır? Bu kişilerin uyrukları nedir? Yabancıların aldığı konutların illere göre dağılımı nasıldır?
2- Yabancılara konut satışını arttırmak amacıyla, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının promosyon gibi sunulması sizleri rahatsız etmiyor mu?
3- Avrupa ülkeleri bu tür yatırımlara sadece oturum izni verirken bizim vatandaşlık hakkı vermemiz ne kadar doğru bir adımdır? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının değeri 250 bin dolar mıdır?
4- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını yazılı ve görsel basına reklam vererek pazarlamaya çalışmanın, manevi değerlerimize ve ulus bilincine zarar verdiği yönündeki eleştirilere katılıyor musunuz?
5- Yabancılara konut satışını arttırmak amacıyla promosyon olarak yanında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının sunulmasıyla ilgili yurtdışında yazılı ve görsel basında yayınlanan reklamlara ödenen tutar ne kadardır? Kaç ülkede bu reklamlar verilmektedir? Bu ülkeler hangileridir?


Geri Dön