18 / 04 / 2024

Kazım Algın: Konut fiyatları artabilir!

Kazım Algın: Konut fiyatları artabilir!

Emlak sektöründe faaliyetlerini sürdüren Show Realty CEO'su Kazım Algın, ev satın almayı düşünenlerin acele etmesi gerektiğini aksi takdirde satın almak istedikleri evin fiyatında artışla karşılaşabilecekleri uyarısında bulundu.



Dolar kurundaki artışın önümüzdeki aylarda inşaat maliyetlerine de yansıması bekleniyor. Bu durumda ev fiyatlarında artış kaçınılmaz olacak. Algın, "Ev satın almayı düşünüyorsanız acele edin, beklerken satın almak istediğiniz evin fiyatında artışla karşılaşabilirsiniz dedi." Geçtiğimiz günlerde konut satışlarıyla ilgili birkaç istatistiki araştırmanın yayınlandığını belirten Kazım Algın, şöyle devam etti "Bunlardan birincisi konut fiyatlarında artış ki; İstanbul, Kazım Algın Ankara, İzmir,  Adana  gibi iller başı çekiyor. İkincisi de konut sektörü temsilcilerinin dolardaki artışın önümüzdeki aylarda inşaat maliyetine yapacağı etkiyle ilgili yaptığı araştırmalar.



"DOLARDAKİ ARTIŞ EV FİYATLARINI %20 ARTTIRIR"

Dolardaki yaklaşık %20'lik artış, inşaat maliyetlerine yansıyacağı için, yeni ev fiyatlarında en az %20'lik yükseliş kaçınılmaz olacak. Yeni ev yani sıfır ev değil, ikinci ev alırım gibi bir düşünceye de kapılabilirsiniz. Ancak şunu vurgulamak gerekir ki aynı sokakta, aynı semtte yeni evin satış fiyatı arttığında, mal sahipleri bu artışı kendi evlerine de uyguluyor. Yani ikinci el ev fiyatları da otomatik olarak artıyor." 



Taraf


Geri Dön