20 / 05 / 2024

KDK, maaş promosyonuyla ilgili talebi incelemeye aldı

KDK, maaş promosyonuyla ilgili talebi incelemeye aldı

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışanlara bankalar tarafından verilen promosyonlarda enflasyon oranında düzenleme yapılmasına ilişkin başvuruları incelemeye aldı.



KDK, gerekli incelemelerin ardından ilgili kurumlarla görüşmelerde bulunacak.

KDK’den yapılan açıklamaya göre, 2021’de Sosyal Güvenlik Kurumu ve birçok kurum ile bir banka arasında 3 yıllığına imzalanan ve süresi devam eden maaş promosyon sözleşmelerinin, enflasyon ve ekonomik gelişmeler nedeniyle yenilenmesi için kuruma başvurdu.

Başvuruda, banka ile yapılan promosyon protokolünde, aylık bedel olarak 111 Türk Lirası belirlendiği, yaklaşık 4 bin lira olan bunun 3 yıllık karşılığın da çalışanlara peşin ödendiği ifade edildi.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından dünyada yaşanan gelişmeler sonrasında mali kerizin baş gösterdiği ve enflasyon oranlarında artış yaşandığı belirtilen başvuruda, banka promosyon miktarının enflasyondaki artışa göre yükseltimesi, oluşacak farkın protokolün bitiş tarihine kadar olan dönem için yapılacak hesaplamaya göre peşin olarak çalışanlara ödenmesi istendi.

Ayrıca, banka maaş promosyon miktarında sürekli artış sağlanması amacıyla yapılan başvurunun daha önce Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygun bulunmadığı da ifade edildi. Başvuruda, promosyon sözleşmelerinin bankalarca yeniden belirlenmemesi halinde tek taraflı olarak sözleşmenin feshedilmesinin kurumlara herhangi bir mali külfet getirmeyeceği belirtildi.

KDK, başvuruya ilişkin gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ilgili kurumlarla da görüşmeler gerçekleştirecek.

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Vatandaş borç altında eziliyor! 36 milyonu aştı…

Enflasyon Biden hükümetinin sonunu hazırlıyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön