19 / 03 / 2024

KDV indirimi son tarih 2017!

KDV indirimi son tarih 2017!

Şubat 2017 tarihinden beri mobilyalarda uygulanan KDV indirimi sona eriyor. Peki, KDV indirimi son tarih 2017 ne zaman? KDV indirimi uzatılacak mı?



2017 Şubat ayında başlayan mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimi 30 Eylül'de sona eriyor. Ancak KDV indiriminin uzatılması talepleri Bakanlığa iletilmeye devam ediyor. Ancak henüz KDV indiriminin uzatıldığına dair yeni bir karar gelmedi.


Bilindiği üzere, KDV indirimi 30 Nisan'da sona erecekti ancak, Başbakan Binali Yıldırım bu sürenin uzatıldığını açıklamıştı. Karar 29 Nisan 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Klima, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, su ısıtıcısı, buzdolabı, derin dondurucu gibi tüm beyaz eşyaları kapsayan bu Özel Tüketim Vergisi indirimi 30 Eylül 2017 tarihine kadar sıfır oranında uygulanacak.


Buna göre, döner koltuk ve sandalyeler, yatak haline getirilebilen oturmaya mahsus mobilyalar, büro mobilyaları, mutfakta ve yatak odalarında kullanılan ahşap mobilyalarla plastik maddeden yapılan mobilyaların KDV'si de 30 Eylül'e kadar yüzde 8 olarak tahsil edilecek.


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön