26 / 04 / 2024

Kemal Cem Pülten: Kentsel dönüşüm Bornova'nın yeniden yapılanmasını sağlayacak!

Kemal Cem Pülten: Kentsel dönüşüm Bornova'nın yeniden yapılanmasını sağlayacak!

DSP Bornova Belediye Başkan Adayı Kemal Cem Pülten, kentsel dönüşümün Bornova'nın Karacaoğlan, Yeşilova ve Çamdibi mahallesi gündeminde yer alacağını dile getirdi. Kentsel dönüşüm Bornova'nın yeniden yapılanmasını sağlayacak...



DSP Bornova Belediye Başkan Adayı Kemal Cem Pülten, kentsel dönüşümün Boronova'nın Karacaoğlan, Yeşilova ve Çamdibi mahallesi gündeminde yer alacağını dile getirdi. Cem Pülten, "Afet risklerini de barındırması ve düşük konut kalitesine sahip yerleşim alanlarına sahip olması nedeniyle kentsel dönüşüm uygulamalarının hedefi, oldu. İzmir'de yenüeştirme ve sağlıklaştırma adı altında yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları, bugün 18 ilçe, 102 mahallede uygulanmakta" dedi. Kentsel dönüşümün henüz Yeşilova Mahallesi'nde başlanmadığım, fakat uygulama kararının alındığını belirten DSP Bornova Belediye Başkan adayı Kemal Cem Pülten Yeşilova Mahallesi ada bazında inşaat yapılması daha planlı olacağından dönüşümün bir ihtiyaç geline geldiğini söyledi. Halkm kentsel dönüşüme sıcak baktığım, fakat akıllannda acaba sorulan olduğunu da söyleyen Pülten "Kaç kat veya kaç daire verecekler? sorusu halkm en merak ettiği kısım" dedi. 


Henüz evlerinden çıkartılan kimsenin olmadığım ifade eden Kemal Cem Pülten kentsel dönüşümün yeni bir Yeşüova için daha iyi olacağına inandığım belirtti. 


Star Ege Gazetesi 


Geri Dön