25 / 04 / 2024

Kemal Deniz Bozkurt: Esenyurt'ta dere yatağına imar izni verilmiş!

Kemal Deniz Bozkurt: Esenyurt'ta dere yatağına imar izni verilmiş!

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, selden etkilenen bölgelerdeki yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Su baskınlarının geçmişte yapılan imar hataları sebebiyle yaşandığını vurgulayan Bozkurt, "Burası dere kotunun altında bir yer, buraya imar verilmiş. Bu kabul edilir bir şey değil" dedi



İstanbul’un Esenyurt ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan kuvvetli yağışlarla dere kotunun altında bulunan mahallelerde sel baskını meydana geldi. 

Sözcü'den Mert Öz'ün haberine göre; sel baskının yaşandığı alandan tespitlere ilişkin konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, İSKİ ile Haramidere'nin ıslahı konusunda ortak proje geliştirdiklerini dile getirerek ilçenin kanayan yarası haline gelen dereyi yakın zamanda sorun olmaktan kurtaracaklarını belirtti. 

“BUNA BENZER BİNLERCE SORUN VAR”

Bozkurt, sahadaki incelemeleri sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Su baskınlarının geçmişte yapılan imar hataları sebebiyle meydana geldiğine dikkat çeken Bozkurt, şöyle konuştu:

-Bu sorun yanlış yerlere imar verilmesinden kaynaklanıyor. Burası dere kotunun altında bir yer. Dere kotunun altında bir yere imar verilmiş, bu kabul edilir bir şey değil.

-Buna benzer binlerce sorun var Esenyurt'ta. Göreve başladığımız günden itibaren bu sorunu çözmek için Ekrem başkanla konuştuk, sağ olsun o da bize destek verdi. İSKİ ile bir çalışma yapıldı. Dere ıslahıyla beraber, burayı Yeşil Vadi projesine dönüştüreceğiz.

“BU YIL DERE SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Dere ıslahı için üzerinde çalıştıkları projenin tamamlandığını dile getiren Başkan Bozkurt, “Proje bitti, uygulamaya başlayacağız. Bu sene derenin sorununu çözeceğiz, ama dere altı kotlarında olan bazı yerler var. Buralarla ilgili tamamen sorunu çözebiliriz demek mümkün değil. Eğer çözülemeyecek yerler varsa, oralar iskandan men edilecek” diye konuştu.

“EKİPLERİMİZ SAHADA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

Esenyurt Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin saha çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Başkan Bozkurt, sözlerini şöyle tamamladı:

-Ekiplerimiz vatandaşların evlerini tahliye etmek, yıkamak, temizlemek, onlarla beraber olmak ve dertlerini dert edinmek için çalışmalarını sürdürüyor. Vali bey sağ olsun, ilk günden itibaren buradaydı, bize başkanlık etti, çalışmaları yürüttü.

-Onunla yaptığımız konuşmalarda devletin, İBB'nin ve Esenyurt Belediyesi'nin katkılarıyla vatandaşların derdine derman olmaya çalışıyoruz. Bildiğim kadarıyla küçük bir fon hazırlandı. Bununla ilgili açıklama yapılacak. Sonrasında da tamamen ne yapacağımıza bakacağız.

İstanbul'da hasar tespit çalışmalarına başlandı!

Esenyurt'taki toprak kaymasında istinat duvarı araçların üzerine yıkıldı!


Geri Dön