26 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu, Narlıdere-Fahrettin Altay Metro hattını inceledi!

Kemal Kılıçdaroğlu, Narlıdere-Fahrettin Altay Metro hattını inceledi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir ziyareti kapsamında yapımı devam eden Narlıdere-Fahrettin Altay Metro inşaatında incelemelerde bulundu. 



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Narlıdere-Fahrettin Altay Metro hattında incelemelerde bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kılıçdaoğlu'na  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de eşlik etti. 

Kemal Kılıçdaroğlu, Narlıdere-Fahrettin Altay Metro hattını inceledi!

Kılıçdaroğlu, Üçkuyular Vapur İskelesi'nden Uğur Mumcu arabalı vapuruyla Karşıyaka'ya geçerek, sonrasında Çiğli Tramvayı'nın temel atma törenine katıldı. 

Burada konuşma yapan Kılıçdaroğlu, 

İzmir programı kapsamında yüzde 72'si tamamlanan Narlıdere Metrosu inşaatında incelemelerde bulunduğunu söyledi. Buca Metro Hattı çalışmaları değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti düşünün, onun hazinesini düşünün. Hazineyi yöneten bakanları düşünün. Bunlar uluslararası piyasalarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti borç alırken faiz ödüyor. En son aldıkları borç dolayısıyla ödedikleri faiz yüzde 5-6 civarında ama İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 milyar 70 milyon avroluk borçlanmayı yüzde 3'le yaptı. Olağanüstü bir rakam. Yani Türkiye Cumhuriyeti devletinin ödediği faizin yarısı kadar faiz ile İzmir Büyükşehir Belediyesi borçlanma yapabiliyor. Bu bizim belediyelerimizin uluslararası alanda, finans kuruluşlarının gözünde Türkiye Cumhuriyeti devleti hazinesinden daha iyi ve daha güvenilir olduğunu gösteriyor. Bu bizim gurur verici."

 

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazılarının yüzde 90'ı tamamlandı!


Geri Dön