20 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Emlak vergisi payının düşük bir miktarı muhtarlara verilebilir!

Kemal Kılıçdaroğlu: Emlak vergisi payının düşük bir miktarı muhtarlara verilebilir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Emlak vergisi payının düşük bir miktarı muhtarlara verilebilir" dedi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri’de bir otelde muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda, muhtarların bulundukları bölgelerin kanaat önderleri olduğunu, sorunları herkesten daha iyi bildiklerini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kimsenin muhtarlara demokrasi dersi veremeyeceğini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu'da ilk seçimlerin 1833 yılında Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde muhtarlık seçimleriyle yapıldığını söyledi.

Siyaset kurumunun muhtarlara gerekli önemi vermediğini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanı aylık alıyor, muhtar da seçimle geldi. Neden onunki ödenek de aylık olmuyor? Kim muhtarlara aylık vereceğim diyorsa oyunuzu ona verin." dedi.

Kılıçdaroğlu, 82 değişik kanunda 354 maddede "muhtar" adı geçtiğine değinerek, bağımsız, tutarlı bir muhtarlık kanunu olması gerektiğini, bununla ilgili çalışma yaptıklarını söyledi. Seçimlerde birleşik oy pusulası olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, muhtarların seçimlerinde birleşik oy pusulası kullanmadığını söyledi.

Çoğu bölgede muhtarların derme çatma yerlerde işlerini yaptığını dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, bütün muhtarların ortak talepleri ile çalıştıkları yerlerin iyileştirilmesi gerekliliğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, muhtarlıkların bütçesi olması gerektiğine değinerek, şöyle konuştu: "Kaynak var. Emlak vergisi payının düşük bir miktarı muhtarlara verilebilir. Kamu görevinde 27,5 yıl devlette çalıştım. Bu süre, çok az bir dönemi hariç Maliye Bakanlığında geçti. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, harcamalar nasıl yapılır? Bütçeniz olmalı. Bu, sorumluluk gerektirir aynı zamanda denetim de olmalı. Sosyal yardımların dağıtılması bir diğer konu. Bunu en iyi bilen kişi muhtarlar ve bakkallardır. Sosyal yardımı muhtar aracılığıyla yaparsan o yardım amacına ulaşmış olur."
 

Emlak vergisi borcu nasıl silinir?


Geri Dön